‘Over mijn lijk’ van start bij BNN

BNN brengt vanaf vanavond wekelijks de nieuwe docusoap Over mijn lijk op de buis. In dit programma volgt Patrick Lodiers (foto) een jaar lang vijf jonge mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Over Mijn Lijk is vanaf vanavond zeven weken lang te zien rond 21.45 uur op Nederland 2.

De gasten van het programma proberen samen met Patrick alles uit de laatste tijd van hun leven te halen. Patrick is ook bij de dagelijkse dingen in hun leven: een onderzoek in het ziekenhuis, het uitzoeken van een doodskist of gewoon even op de koffie.

Patrick gaat in de eerste aflevering met Wiebe (21) naar Pinkpop om zijn favoriete band Saybia te zien, Karin (29) gaat samen met haar man Jeroen voor een adrenalinerush in de achtbaan en Elmar (34) neemt Patrick mee naar het ziekenhuis, waar hij samen met zijn tweelingbroer te horen krijgt hoe het met zijn kanker ervoor staat. Over Mijn Lijk wordt geproduceerd door Skyhigh TV, het productiebedrijf dat onder andere het programma Weddingplanner voor de Evangelische Omroep maakt.

Over mijn lijk is een programma waar veel leven in zit, ook al doet de titel anders vermoeden“, vertelt Patrick bij TVgids Online. Voor het programma volgde Lodiers vijf jonge mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. “Deze mensen zijn zo open en oprecht. Ze hebben mij laten inzien dat het belangrijk is om van ieder moment in je leven te genieten. Pas kreeg ik een gouden dvd voor De Lama’s uitgereikt. Een moment waar ik vroeger waarschijnlijk niet zo bij stil zou staan, maar nu heb ik daar heel bewust van genoten. Op de gebeurtenissen zoals ik die het afgelopen jaar heb meegemaakt, kan denk ik niemand zich genoeg voorbereiden. (..) Het is een mooi programma geworden. Al was het afgelopen jaar voor mij zeker niet makkelijk. Je bouwt toch met alle vijf een hele sterke band op. Dan is het verschrikkelijk als je van vier van hen afscheid moet nemen.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen