Nrc.next met eigen tv-programma

De krant nrc.next gaat vanaf 15 mei een kort dagelijks interviewprogramma uitzenden op RTL Z: who’s next. Het programma zal elke werkdag rond lunchtijd worden uitgezonden.

In who’s next zullen bekende en onbekende Nederlanders die in het nieuws zijn de actualiteit van de dag bespreken, aan de hand van nrc.next van die ochtend.

Het programma is behalve op RTL Z ook op de websites van NRC en RTL te zien. De lunchuitzending wordt elke dag herhaald rond zes uur. Voorlopig worden er veertig uitzendingen, van twaalf minuten per aflevering, gemaakt. Who’s next wordt gepresenteerd door Robert van de Roer, sinds 1984 redacteur van NRC Handelsblad. Hij zal elke ochtend bij de gast aan de ontbijttafel het interview houden. Een paar uur later wordt het uitgezonden.

Het programma is bedacht en wordt geproduceerd door De Magere Aap Mediaproducties, het tv-productiebedrijf van Wilfried de Jong en Jurgen van Uden, respectievelijk presentator en eindredacteur van het VPRO-programma Holland Sport. NRC Handelsblad werkt op tv al samen met onder andere de VPRO, zoals aan het programma Boeken & cetera. “Televisie was voor ons tot nu toe vooral experimenteren, leren en relaties ontwikkelen“, zegt hoofdredacteur Golkert Jensma in het NRC Handelsblad. “Met who’s next gaan we een volgende fase in.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen