Haye van der Heyden: ‘Gebak van Krul prachtig gefilmd’

De achtdelige musicalserie Gebak van Krul beleeft vanavond haar première op Nederland 1. De nieuwe komedie wordt uitgezonden op het vertrouwde VARA- tijdslot van Kinderen Geen Bezwaar, om 19.30 uur op Nederland 1. Gebak van Krul speelt zich af in een ouderwetse banketbakkerij in de Jordaan. “Ik heb ruim 300 sitcomafleveringen geschreven en dacht: ‘En nu een comedy met liedjes en dans‘”, vertelt schrijver Haye van der Heyden deze week in Mikro Gids. “Maar zo werkt het niet echt.

Een musicalserie is een erg ingewikkeld genre“, vertelt Van der Heyden. “Ik heb negentien versies van het eerste script gemaakt en ben nog steeds niet tevreden over mijn werk. Alles moet precies in elkaar passen: de dialogen, de muziek en het camerawerk. Bij Kinderen Geen Bezwaar gooien we desnoods twee dagen voor opname alles nog om, maar dit is een soort stoomtrein die maar doordendert. Ik hoop dat ik nog een seizoen mag schrijven om de beginnersfouten weer goed te maken.

Gebak van Krul speelt zich af in een ouderwetse banketbakkerij in het hartje van de Jordaan. Daar heerst, naast de spreekwoordelijke Amsterdamse gezelligheid, ook de wil om iets van de multiculturele samenleving te maken. Baas van de banketbakkerij is Henk Krul (Henk Poort), een talentloze man die voortdurend moet opboksen tegen zijn tien minuten oudere tweelingbroer Herman (een dubbelrol van Henk Poort), die schuin aan de overkant een supermarkt runt en klaar staat om de zaak van Henk over te nemen.

Henk en zijn vrouw Karin (Mylène d’Anjou) hebben twee dochters, Charlotte (Céline Purcell) en Dora (Dorien Haan). In de keuken staat de mediterrane, ambitieuze Toros (Ara Halici) die zijn ploegje jonge bakkers vaardig aanstuurt. En tot slot is er Mosje (Oren Schrijver), een op de zolderkamer wonende joodse student die de politiek in wil, maar te lui is om er iets voor te doen.

Gebak Van Krul is vanavond om 19.30 uur te zien bij de VARA op Nederland 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen