1,4 miljoen kijkers voor Gebak van Krul


De kijkcijfers van zaterdag 3 januari 2009 (SKO)

Gebak van Krul (VARA, Ned1, 19:32) – De muzikale komedieserie Gebak van Krul is zaterdagavond goed van start gegaan op het vertrouwde tijdslot van de andere VARA-comedy Kinderen geen Bezwaar. Gebak van Krul trok zaterdag 1.351.000 kijkers (madl: 21.9%). Hoofd- rolspeler Henk Poort vindt de gelijke- nissen met de andere musicalserie ’t Schaep miniem. “Het lijkt in die zin op ’t Schaep met de 5 Pooten omdat er ook in gezongen wordt. Voor de rest is het een heel ander gegeven.

Ook Céline Purcell denkt dat er naast het muzikale aspect weinig gelijkenissen zijn tussen Gebak van Krul en ’t Schaep. “Het is wat groffer met de teksten. Dat was iets ouderwetser. Hierin komt alles voorbij, tot allochtonen aan toe. We zitten in een Jordanse bakkerij, plat Amsterdams”, vertelt ze aan RTL Boulevard. Haye van der Heyden was verantwoordelijk voor de teksten. “De muziek is heel goed gelukt. Ik vind Theo Nijlands liedjes lief en ontroerend. De serie ziet er ook heel mooi uit.

Marc-Marie Huijbregts: Opdat ik niet vergeet (KRO, Ned1, 20:28) – De KRO bracht zaterdagavond een registratie van de theatershow Opdat ik niet vergeet van Marc-Marie Huijbregts. De uitzending werd met 1.678.000 kijkers (madl: 23.3%) zeer goed bekeken. Het Dagblad van het Noorden jubelde na de show: “Marc-Marie is terug. Grandioos en slopend in zijn breekbaarheid, confronterend in hilarische humor, stout en verrassend in de improvisatie.” Opvallend is dat Marc-Marie zelf weinig interviews geeft. “Daar ben ik vijf jaar geleden mee gestopt. Ik zeg op het toneel al zo veel over mezelf en als ik dat daarbuiten ook nog doe, weten mensen alles van me.

QI (VARA, Ned1, 22:00) – Na de cabaretvoorstelling van Marc-Marie bracht de VARA de tweede aflevering van de nieuwe komisch bedoelde kennisquiz QI op Nederland 1. De show van Arthur Japin ging vorige week van start met 610.000 kijkers. Ondanks een hevig bekritiseerde eerste uitzending, werd de tweede aflevering van QI zaterdag door 897.000 kijkers (madl: 12.6%) bekeken. “De Vara vroeg me. Ik wilde geen boekenprogramma. Te voor de hand liggend. Bovendien gaat het er zelden goed mee. Ik speel overigens Adriaan van Dis in een serie over Annie M.G. Schmidt. Een quiz dan? Nee. Tenzij QI, dat ik graag zie op de BBC. Dat kon“, aldus Arthur Japin in Het Parool. Het doet denken aan Dit Was Het Nieuws. “Ook op een BBC-programma gebaseerd: Have I got news for you? QI is een humoristische kennisquiz, met frappante weetjes. Mijn vaste panellid Thomas van Luyn en drie wisselende comedians zoeken zo grappig mogelijk naar verrassende antwoorden.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen