Veelgeprezen serie Dirty Sexy Money bij NET 5

NET 5 heeft de veelgeprezen serie Dirty Sexy Money in huis gehaald. De serie draait om de jonge advocaat Nick George, die na de plotselinge dood van zijn vader verantwoordelijk wordt voor de rijkste familie van New York. Het gaat om de familie Darling, waarvan de leden er stuk voor stuk een bijzonder leven op na houden. De serie heeft een topcast met onder meer acteurs Donald Sutherland, William Baldwin, Jill Clayburgh en Peter Krause. Dirty Sexy Money is vanaf maart wekelijks te zien bij Net 5.

De familie Darling bestaat uit vader Tripp, moeder Letitia en hun vijf kinderen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Hun huisadvocaat Dutch George knapt alle vuile klusjes voor de familie op. Als deze omkomt bij een vliegtuigongeluk, vraagt de familie Dutch’ zoon Nick (Peter Krause) om de nieuwe huisadvocaat te worden.

Nick vindt dit geen goed idee: door deze baan was zijn vader er nooit toen Nick klein was en dit rolmodel wil Nick zelf niet zijn voor zijn kind. Maar ook Nick bezwijkt uiteindelijk voor het vele geld. Vanaf dat moment laat de familie Darling Nick geen moment met rust. Als Nick ontdekt dat de dood van zijn vader waarschijnlijk de schuld is van een van de familieleden, zet hij alles op alles om de dader te vinden.

Nick ontdekt al snel dat elk familielid geheimen en problemen heeft. Zo heeft de oudste zoon Patrick Darling, die senator wil worden, een geheime relatie met een transseksueel, blijkt moeder Jill de afgelopen veertig jaar een affaire te hebben gehad met niemand minder dan Nick’s overleden vader en heeft Brian een onechtelijk kind.

De cast van Dirty Sexy Money is er één van groot formaat. Nick George wordt gespeeld door Peter Krause (Six Feet Under). Het hoofd van de familie Darling wordt gespeeld door Donald Sutherland (Commander in Chief). Hij werd begin dit jaar voor een Golden Globe Award genomineerd in de categorie ‘Beste Acteur’.

De rol van zijn vrouw Letitia wordt vertolkt door Jill Clayburgh (Ally McBeal). De kinderen worden gespeeld door William Baldwin (Internal Affairs), Natalie Zea (The Shield), Glenn Fitzgerald (Six Feet Under), Samaire Armstrong (The O.C.) en Seth Gabel (o.a. Nip/Tuck).

Dirty Sexy Money: vanaf dinsdag 25 maart om 21.30 uur te zien bij NET 5.

Zie ook: ‘Eerste full season order sinds staking scriptschrijvers

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen