Johnny de Mol met keur aan bekende gasten naar Afrika

Hanna Verboom, Doutzen Kroes en Lange Frans zijn enkele van de bekende Nederlanders die met Johnny de Mol naar Afrika vertrekken voor het nieuwe Veronica-programma Waar is de Mol?. Dat bleek tijdens de voorjaarspresenta- tie van SBS. De gasten van Johnny (foto) hebben allen iets met Afrika of de regio die zij samen zullen bezoeken. Ze zijn er bijvoorbeeld opgegroeid. “In de eerste aflevering gaat Johnny met actrice Hanna Verboom naar Kenia waar zij als kind heeft gewoond.

In de eerste aflevering gaat Johnny met actrice Hanna Verboom naar Kenia waar zij als kind heeft gewoond. Hier heeft Hanna een emotioneel weerzien met een Afrikaanse jeugdvriendin en maakt ze met Johnny een luchtballonvaart over het uitgestrekte natuurreservaat Masai Mara in het Afrikaanse land.

In de tweede aflevering reist de presentator met rapper Lange Frans naar Zuid-Afrika. Ze proeven hier wijn, dalen af in zee tussen de witte haaien en overnachten op een primitieve manier in een grot. Ook hebben ze diepgaande gesprekken over het leven.

In de derde aflevering vertrekt fotomodel Doutzen Kroes met de Mol naar Uganda, omdat het haar wens is om apen in de vrije natuur te zien. Ze gaan op gorillatracking door de jungle van dit land en bezoeken een stam waar dikke vrouwen het schoon- heidsideaal vormen. Dit leidt tot grappige confrontaties met het slanke topmodel.

In de vierde aflevering gaan Johnny en BNN-presentator Filemon Wesselink naar Noord-Afrika, naar Egypte om precies te zijn. Filemon is een enorme wielerfanaat en wilde graag naar dit land, omdat hier de 12.000 km lange Tour d’Afrique van start gaat. Samen met Johnny maakt hij een tocht door de woestijn waar ze sandboarden.

In de vijfde aflevering is zevenvoudig thaibokskampioene Ilonka Elmont te gast. Ze reist met Johnny naar Uganda, omdat uit dit land heel veel goede boksers komen. Hier bezoeken ze een lokaal boksschooltje in een sloppenwijk. Ook raften ze op de Nijl en komen ze tijdens hun trip oog in oog te staan met olifanten en giraffen.

In de zesde aflevering gaat Johnny met wielrenner Michael Boogerd naar Tanzania. Michael is ambassadeur van de humanitaire organisatie Right To Play die zich inzet voor sport en spel voor de meest achtergestelde kinderen van de wereld. Samen met Johnny bezoekt hij voor het eerst de projecten die zij ondersteunen.

De overige gasten en de landen die zij met Johnny gaan ontdekken worden op korte termijn bekendgemaakt. “Iedere BN’er maakt samen met Johnny een avontuurlijke en onvergetelijke reis langs bekend en onbekend terrein“, aldus Veronica. “Een tocht vol emoties, herinneringen en spectaculaire ervaringen.”

Waar is de Mol? is vanaf maandag 25 februari om 22.30 uur te zien bij Veronica.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen