Bekroonde detectiveserie Monk elke werkdag op SBS 6

De detectiveserie Monk is vanaf vandaag iedere werkdag om 17.30 uur te zien op SBS 6. De serie draait om privé-detective Adrian Monk, die wordt ingeschakeld als het reguliere politieonderzoek vastloopt. Hoofdrolspeler Tony Shalhoub ontving onder andere drie maal een Emmy Award voor beste acteur. Monk is naast Nederland in 41 andere landen te zien en kan volgens SBS 6 met recht een internationale hitserie genoemd worden. In de Verenigde Staten is inmiddels het zesde seizoen te zien.

Adrian Monk is een obsessieve, dwangmatige privé-detective. “Monk lijdt aan een psychologische aandoening die hem zijn positie als legendarische detective van de afdeling moordzaken bij de politie van San Francisco heeft gekost“, legt een zegsman uit. “Als gevolg van de onopgeloste moord op zijn vrouw, heeft hij namelijk een abnormale vorm van angst voor bacteriën, hoogtes, grote groepen mensen en ga zo maar door ontwikkeld. Dit zorgt voor een ongewone uitdaging bij het oplossen van misdaden, om nog maar te zwijgen over zijn dagelijks leven.

De eerste aflevering die bij SBS 6 te zien is is ‘Mr. Monk and the Panic Room’, de tweede aflevering uit het derde seizoen. Hierin wordt Monk gevraagd om de moord op een componist op te lossen. Naast de dode componist vindt men het huisdier van de man: een chimpansee. Het dier heeft het moordwapen in zijn hand en wordt daarom door iedereen als de schuldige aangewezen.

Alleen Monks vertrouwelinge Sharona gelooft in de onschuld van de chimpansee en probeert te voorkomen dat ze de aap laten inslapen. Ze redt de chimpansee en brengt Monk zo per ongeluk in de positie om de moord op te lossen. Carmen Electra speelt in deze aflevering een gastrol als vrouw van de componist.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen