385.000 kijkers voor Outback Jack


De kijkcijfers van woensdag 5 december 2007 (SKO)

Outback Jack (NET5, 22:08) – Na de veiling van Het Blok (502.000 kijkers), bracht NET 5 woensdag ook de finale van Outback Jack op tv. Outback Jack kende een roerige start: al na één aflevering werd de realityserie van de zondagavond afgehaald. Het mocht voor ‘Outback Jack’ Luke de pret niet drukken. “Voor mij was het dé kans: met elf mooie meiden daten in mijn eigen habitat. Geef me eens ongelijk“, vertelt Luke. “In het begin was ik zenuwachtiger over die ca- mera’s dan die meiden.

De vader van Luke vond een buitenlandse versie van Outback Jack eerder al “te gek voor woorden”. “Toen ik zei dat het ging om de Europese versie van Outback Jack, bestierf hij het bijna van het lachen. Toen ik daarna ook nog eens moest vragen of hij met zijn digitale camera wat zwoele ‘bodyshots’ van me wilde maken, omdat de producent daar om had verzocht, had hij het helemáál niet meer“, vertelt Luke bij de GPD. “Wat ik over mijn tijd met de dames kan zeggen is dat ik na een tijdje vooral mijn maten hartgrondig miste. Op een gegeven moment wilde ik niets liever dan met een biertje in mijn hand naar sport kijken en slap ouwehoeren, hoe mooi de meiden ook waren.” De finale van Outback Jack trok woensdag 385.000 kijkers (madl: 6.9%).

Sinterklaasjournaal (NPS, Ned1, 17:21) – Ook dit jaar verliep de intocht van Sinterklaas weer niet vlekkeloos. Ongekwalificeerde Pieten-Zonder-Veer (PZV’ers) zorgden voor chaos in de sinterklaascampagne van 2007. “De goede Sint wilde hen laten leren tijdens het werk, maar er ging nogal wat mis onderweg“, vertelt de Hoofdpiet bij TVgids.nl. “Zo zag ik een PZV’er versgebakken pepernoten in een pan met kokend water gooien en waren er twee jongens die dachten een stukje te mogen rijden op de schimmel van de Sint.” Aan de andere kant heeft de Hoofdpiet ook wel begrip voor zijn beginnende collega’s. “Ik heb het vak zelf ook moeten leren en dat ging ook niet altijd goed. Zo heb ik ook wel eens namen verwisseld of een gedicht geschreven dat net even te ver ging. Ook heb ik ooit zo hard op een deur geklopt dat er een ruitje sneuvelde. Toen ben ik heel hard weggerend.” Het Sinterklaasjournaal werd woensdag door 409.000 kijkers (madl: 13.1%) bekeken op Nederland 1. Dezelfde uitzending werd op Nederland 3 door 272.000 kijkers bekeken.

Nürnberg – AZ (NOS, Ned3, 20:27) – AZ heeft een uitoverwinning tegen FC Nürnberg uit handen gegeven. De Duitse club won aan de hand van twee goals in de laatste tien minuten met 2-1, waardoor AZ nog niet zeker is van een vervolg in de UEFA Cup. De Alkmaarders moeten nu winnen in de laatste groepswedstrijd, thuis tegen Everton. “Dat wordt een zeer belangrijk duel“, zegt trainer Louis van Gaal. “We moeten winnen en dat wordt denk ik nog een lastig karwei.” Van Gaal over de wedstrijd: “In de eerste helft speelden we een goede wedstrijd, al hebben we de kansen niet allemaal benut. In de tweede helft hadden we veel balverlies en brachten de wissels bij FC Nürnberg meer snelheid. Ik bracht daarom Koenders in voor Barry Opdam, maar ook Milano kon het niet bijbenen. Je kunt zeggen dat hij ongelukkig inviel.” Nürnberg – AZ trok woensdag 1.342.000 kijkers (madl: 21.1%) naar Nederland 3.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen