Andries Knevel begrijpt niets van woede om EO-homo

Foto: SBSAndries Knevel begrijpt niets van de boosheid om het EO-artikel over Thony (19), die denkt dat hij door god gered is uit de gayscene. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. Velen vinden het merkwaardig dat de EO een podium biedt aan iemand die zegt dat god hem heeft toegesproken in een gaytent. De omroep zelf schreef dat hij zich in ‘de meest ordinaire gayclubs’ bewoog. “Er is een verhaal over een homo die zegt dat hij de gayscene wil verlaten. Dat is het. Meer is het niet“, reageert Knevel.

Het interview met Thony, die later op het matje werd geroepen door Eva Jinek, is gepubliceerd op EO’s jongerensite BEAM. “Op die BEAM-site staan een heleboel verhalen van homo’s, ook van christelijke homo’s die getrouwd zijn of een kind hebben“, zegt Knevel.

Men moet het volgens hem zien in de context. “Het hele pallet aan meningen, visies en overtuigingen komt daar voor. En dus ook het verhaal van deze homo. Ik val daar niet van achterover.”

Gisteren kwam in het nieuws dat de EO zijn excuses aanbood voor het verhaal, maar dat is volgens Knevel niet helemaal zo. “De EO heeft geen excuses aangeboden voor het verhaal van Thony. Waarom zouden we? Het is gewoon een verhaal. Dat heb ik wel even geverifieerd.

De EO heeft wel gezegd: ‘We hebben geconstateerd dat dit verhaal veel ophef heeft veroorzaakt en mensen gekwetst heeft. Dáárvoor bieden we onze excuses aan.’ Ik vind ook dat het niet royaler had gemoeten, omdat dit het verhaal is van deze meneer. Wij zijn de boodschapper, hebben deze jongen kennelijk opgespoord en hij heeft zijn verhaal verteld.

Dat het artikel suggereert dat god een actieve gaylifestyle afkeurt, negeert Knevel. “Deze jongen heeft gezegd dat het door iets religieus kwam. Het kan ook door iets a-religieus komen of door iets anders.

Het is vooral een mediarel, vindt hij. “Dit type verhalen is altijd iets waar media zich op storten en niet op het verhaal van twee christelijke homo’s met een relatie die op de BEAM-site staan. Kennelijk is dat geen voer voor de media.

Ik zie het probleem niet.

Zie ook: eerder artikelen over EO-Thony.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen