John de Mol had aanvaring met Voice-kandidaat

John de Mol heeft vorige week onenig- heid gehad met Johnny Rosenberg, een kandidaat uit zijn tv-show The Voice of Holland. Rosenberg opperde vorige week dat zijn vertrek uit The Voice best eens te maken kan hebben met het feit dat hij woorden had met ‘een grote baas’ bij het programma. De Mol bevestigt de ruzie, maar ontkent kijkersbedrog. “Wij gaven Johnny de kans met James Blunt te zingen. We dachten dat we hem daar een groot plezier mee zouden doen, maar hij wilde niet.

De Britse zanger James Blunt was bereid om afgelopen vrijdag samen met één van de kandidaten het liedje Beautiful te zingen. “Daar kozen wij Johnny voor uit, maar hij wilde het niet, omdat hij het te veel vond in één week. Toen had ik iets van: wacht even, ik geloof dat ik hem even zelf moet gaan bellen. Ik heb hem toen gezegd dat andere talenten op hun knieën naar Ede zouden kruipen voor zo’n kans“, zegt De Mol.

De Mol kon Rosenberg niet geloven. “Hij moest een liedje zingen en een paar regels meezingen met Nick & Simon. Maar hij vond het te veel. Toen heb ik hem gezegd dat er artiesten zijn die tien liedjes in een week moeten leren. Ik heb hem aangeraden om het te doen. Dat heeft hij ook gedaan. Daarmee was voor mij de zaak af.”

Van kijkersbedrog is absoluut geen sprake, zegt De Mol. “Er zit achter de schermen bij The Voice een notaris. Die kan zien hoeveel stemmen een talent krijgt. De coaches beslissen wie er uit gaat. Nick & Simon stuurden Johnny naar huis.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen