RTL 7 trots op kijkcijfers VI Oranje

Foto: Studio KastermansRTL 7 is erg blij met de kijkcijfers van de WK-talkshow VI Oranje met presentator Wilfred Genee. Volgens het tv-station zit het aantal kijkers op dit moment ‘stevig in de lift’. “Begon het programma nog met zo’n 300.000 kijkers, al vrij snel zette de stijging zich in richting de 500.000 kijkers. Gisteravond bleef de teller voor het eerst steken op 574.000 kijkers, bijna een verdubbeling die nu ook goed is voor een notering in de kijkcijfer top-10“, zegt een woordvoerder van RTL maandag.

Vooral onder mannen is VI Oranje erg populair. “Het meest besproken tv-programma van dit moment zag het marktaandeel in de doelgroep van mannenzender RTL 7, mannen van 20 tot en met 49 jaar, nog spectaculairder stijgen: van 7,2 procent naar 16,6 procent gisteravond“, aldus de zegsman.

VI Oranje komt tweemaal per dag vanuit het Kurhaus in Scheveningen: één keer om 17.50 uur en één keer om 22.20 uur. “Met de vroege uitzending begonnen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp de eerste dagen iets lager dan met hun late uitzending maar gisteren werd hiermee de 16,8 procent bereikt.”

De concurrerende WK-talkshow Studio Sportzomer op Nederland 1 scoort dagelijks rond de 1,4 miljoen kijkers.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen