Beau vergezelt Linda in nieuwe show Ik Hou van Holland

Foto: Roy BeuskerBeau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge zijn de teamcaptains in de nieuwe show Ik hou van Holland van Linda de Mol. Dat meldt RTL Nederland vandaag. Jeroen en Beau gaan steeds wisselende teams van drie bekende Ne- derlanders aanvoeren die worden getest op hun kennis van het Hollands cultuur- goed. Linda kijkt er naar uit. “Bij RTL 4 ben ik gestart met Gooische Vrouwen en Miljoenenjacht en nu verheug ik mij op mijn nieuwe televisieprogramma Ik Hou Van Holland.

In Ik Hou van Holland van Linda de Mol nemen twee teams bestaande uit steeds wisselende bekende Nederlanders het wekelijks tegen elkaar op. Onder leiding van vaste teamcaptains Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge wordt elk viertal aan de tand gevoeld over hun kennis op het gebied van Nederlandse films, televisie, muziek, actualiteiten, sport, taal en algemene Hollandse weetjes.

Linda: “Het is een ontzettend leuk programma, een soort positieve inburgeringscursus maar dan met een hoog ‘oh ja’-gehalte. Wij Nederlanders zijn vaak aan het mopperen, in Ik hou van Holland wordt juist de vrolijke kant van ons land belicht. Onze tradities en onze gewoontes bijvoorbeeld. Ik denk dat er veel gelachen wordt en dat we een gezonde strijd tussen de twee teamcaptains kunnen verwachten.

De supporters op de tribune mengen zich in ‘Ik Hou Van Holland’ ook actief in de strijd en staan, verdeeld over twee tribunevakken, pal achter hun team. En dat is niet voor niets, want het publiek van het winnende team ontvangt een oer-Hollandse prijs, variërend van een fiets tot een heuse sjoelbak. De swingende ‘huisband’ van het spelprogramma heeft ook een heel aanwezige rol. Zo krijgen de bandleden na elke spelronde de kans van zich te laten horen met een bekend Nederlands nummer.

Erland Galjaard, programma directeur van RTL 4: “Ik hou van Holland wordt een feest der herkenning. Een vrolijke, eigentijdse familiespelshow met bekende en ontroerende tv-fragmenten, bekende Hollandse spelletjes en lekkere muziek. Linda is met haar twee snelle teamcaptains de perfecte dirigent van deze georganiseerde chaos. Kortom: het perfecte programma voor de zaterdagavond van RTL 4.

Ik Hou van Holland is vanaf zaterdag 8 maart wekelijks te zien bij RTL 4. De nieuwe show wordt uitgezonden tussen 20.00 en 21.30 uur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen