Wie Ben Ik? maakt toch geen comeback op oudejaar

Het programma Wie Ben Ik? keert op oudejaarsavond toch niet terug voor een eenmalige uitzending op RTL 4. Stilzwijgend is de special geschrapt en vervangen door Idols Celebrates 2007. Dat blijkt uit het dagschema van RTL 4. Caroline Tensen, die Wie Ben ik? jaren presenteerde, heeft nooit over de special gesproken. “Ze hebben ooit eens ergens geroepen dat ze dat wilden doen“, vertelt ze. “Dat heeft mij nooit bereikt, behalve dan alle radiostations, RTL Boulevard en Shownieuws.

Caroline Tensen zou er volgens geruchten op internet de oorzaak van zijn dat RTL 4 de oudejaarsspecial van Wie Ben Ik? heeft geschrapt. “Boulevard belde me gisteren ook. Ik zei: ‘Je moet even naar je eigen baas lopen, want het heeft mij helemaal niet bereikt’. En dan nog: Mariska van Kolck heeft het na mij gedaan, dus ze hadden het ook met Mariska kunnen doen. Ik weet het gewoon even niet allemaal.

De presentatrice is nu werkzaam voor de NCRV, maar is wel te zien in Eén tegen 100 bij RTL 4. Volgens de geruchten zou RTL daarom van Caroline af willen. “Ik heb geen contract of niks met RTL, dus ik weet niet waar ze dan vanaf willen“, vertelt Caroline aan Edwin Evers van Radio 538. “Ik ben nadat ik er weg ben gegaan, nooit meer terug gekomen. Alleen omdat de Postcode Loterij Eén tegen 100 daar heeft geplaatst, zit ik met dat programma daar. Voor de rest zit ik gewoon bij de Publieke Omroep.

Albert Verlinde meldde eind november dat Wie Ben Ik? op oudejaar zou terugkeren in de originele bezetting met Ron Brandsteder en André van Duin als teamaanvoerders, Caroline Tensen als presentatrice en Wendy van Dijk als assistente.

Een woordvoerder van RTL 4 bevestigde de terugkeer van het programma even later. “RTL 4 sluit het jaar af met ‘Wie Ben Ik Oud & Nieuw’ en aansluitend een grote, gezellige familieshow waarin meezingen belangrijker is dan winnen: ‘Oudejaarsloterij Singing Bee’ met gastheer Gordon“, vertelde de zegsvrouw.

Op oudejaarsavond zendt RTL 4 nu om 20.30 uur het programma Idols Celebrates 2007 uit. Aansluitend is tussen 22.00 en 23.59 uur het muzikale programma The Singing Bee met gastheer Gordon te zien. Om 00.05 uur volgt Knallende Kurken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen