Eva Jinek mengt zich niet in discussie over Zwarte Piet

NPO 1-ster Eva Jinek, een van de grootste presentatrices van ons land, wil zich niet mengen in de maatschappelijke discussie over kindervriend Zwarte Piet. Dat laat het KRO-NCRV-gezicht weten in gesprek met Trouw. Wel vindt Jinek dat Zwarte Piet geen wereldramp is. “Ik weet wel dat je leed niet met leed moet vergelijken, maar als je in een land leeft waar voor veel mensen de manier waarop Zwarte Piet verschijnt een grote zorg is, dan heb je het als land toch wel verdomde goed.”

Verder wil ze er niet te veel over uitweiden. “Niet dat ik daar nou een uitgesproken mening over heb maar…

Dan wil de interviewer weten waarom ze daar geen mening over heeft. “Ik hoef niet overal iets van te vinden. Natuurlijk ben ik wel eens verbijsterd of verwonderd, maar dan wil ik vervolgens gewoon weten hoe het zit. Dat is iets anders dan: overal mijn zegje over doen.

Mensen die overal maar hun zegje over doen zijn er volgens Jinek al genoeg. “Dat vind ik sowieso een vervelend Nederlands trekje. Iedereen heeft steeds maar weer een mening over van alles en nog wat.”

Het is echt stuitend om te horen hoe zelfverzekerd mensen stellingen poneren over onderwerpen waar ze helemaal geen verstand van hebben.”

Het Trouw-interview met Eva Jinek kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen