Mark Rutte op dag kabinetspresentatie in EenVandaag

Minister-president Mark Rutte is donderdag, op de dag dat zijn nieuwe kabinet wordt beëdigd door de Koning, te zien in een lang interview met presentator Pieter Jan Hagens in EenVandaag. Dat heeft AVROTROS laten weten. Het kabinet Rutte III staat donderdag na een lange formatie op het bordes van paleis Noordeinde. Na de beëdiging door koning Willem-Alexander gaat de nieuwe ministersploeg aan de slag. EenVandaag zal op die dag volledig in het teken van de kabinetspresentatie.

Naast het gesprek met de minister-president gaan de EenVandaag-verslaggevers op pad met de drie vice-premiers Kajsa Ollongren, Hugo de Jonge en Carola Schouten.

Marielle Koekenbier van het EenVandaag Opiniepanel presenteert de resultaten van een peiling over het nieuwe kabinet. Hoeveel draagvlak is er onder de bevolking? Hoe lang denken zij dat het kabinet blijft zitten? En wat verwachten zij van het aangekondigde regeringsbeleid?

Woensdagavond en donderdagavond staat NPO 1 ook op prime time in het teken van de kabinetspresentatie. In de prime-time-uitzending op donderdag laat Rutte zich eveneens interviewen.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen