Tv-rechter John Reid: ‘Privé heeft mijn buren opgebeld’

John Reid vond het flink wennen om als opvolger van Frank Visser ineens een bekende Nederlander te zijn. Dat vertelt de rijdende rechter vandaag in het AD. De makers van zijn KRO-NCRV-show De Rijdende Rechter verzekerden Reid dat het wel meevalt met de aandacht, maar niets was minder waar. “Ik hoor mijn vrouw nóg zeggen: ‘Ha joh, dat hoofd van jou, wie herkent dat nou?’ De redactie vertelde me dat het tien jaar had geduurd voordat Frank Visser voor het eerst in een roddelblad stond.

Bij Reid duurde dat níet tien jaar. “Een paar dagen na mijn eerste uitzending stonden fotografen met hun lange lens in de straat, volgden ze me naar de Albert Heijn en zei mijn buurman: ‘Ik hang net de Privé op. Ze vroegen me of je wel zo’n goeie buurman bent’. Confronterend.”

De bekendheid veranderde zijn gedrag. “Mijn dochters (nu 19 en 16) hebben me later verteld dat ze het niet leuk vonden met mij de stad in te gaan. Ik was anders, gestresster.

Wat niet veel mensen weten, is dat Reid samen met twee maten het brein is achter Fokke & Sukke. Zijn maten zaten onlangs bij Pauw, zónder Reid. “Het is geen geheim dat ik daar ook bij hoor, maar op televisie ben ik rechter.”

Ik wil niet dat mensen de volgende dag op de zitting zeggen: hey, die gast is van Fokke en Sukke, die zat gisteravond bij Pauw grappen en grollen te vertellen.”

Het AD-interview met John Reid kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Stijn Ghijsen

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen