Youp tegen Erland: ‘Ik neem geen lettergreep terug’

Youp van ’t Hek heeft Erland Galjaard tijdens hun gesprek in de lente laten weten geen lettergreep terug te nemen van zijn kritische columns over de RTL-baas. Dat vertelde de cabaretier gisterenavond in Pauw. Van ’t Hek verraste vriend en vijand door in de lente de handen ineen te slaan met Wendy van Dijk voor het zieke jongetje Tijn. Nu, een aantal maanden later, kijkt Van ’t Hek daar met tevreden gevoelens op terug. “Het was wel even ingewikkeld. Dat was een dingetje“, zegt hij.

De samenwerking was onvermijdelijk. “Ik zat in de auto, had in Apeldoorn opgetreden en ik hoorde die arts vertellen over wat het jongetje precies had. Hij was geld aan het ophalen van het Rode Kruis en ik wilde voor de ziekte van het jongetje wat doen. Die arts heeft mij gebeld en zei: ‘Je moet dat eigenlijk via de Stichting Semmy doen, er zit alleen één probleempje aan: de ambassadrice daarvan is Wendy van Dijk en je hebt haar man echt alle hoeken van de krant laten zien.’ Ja, dat is dan zo.”

Uiteindelijk wilden Wendy van Dijk en haar man Erland Galjaard eerst wel even om tafel met Van ’t Hek. “Toen wilden meneer en mevrouw Van Dijk wel even met mij praten van tevoren. We hadden maar één doel: voor dat jongetje. In dat gesprek met Erland Galjaard heb ik gezegd dat ik van alles wat ik geschreven had niet één lettergreep terugneem. Gewoon niets. Gewoon nul.”

Met Wendy is het hartstikke goed gegaan, met z’n tweeën.”

Lees ook: Youp van ’t Hek drinkt koffie met Erland en Wendy (1 juni)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen