RTL bevestigt Derek Ogilvie te hebben weggestuurd

RTL Nederland heeft Derek Ogilvie inderdaad het gebouw uitgestuurd tijdens een overleg met de directie over de inkomsten van zijn theatershows. Dat bevestigt RTL vandaag in De Telegraaf. Ogilvie heeft RTL voor de rechter gesleept, omdat de spokenfluisteraar meent dat RTL inkomsten van zijn theatershows heeft achtergehouden. Hij wilde er naar eigen zeggen onderling uitkomen met RTL, maar gaf aan dat dat onmogelijk is, omdat hij zelfs uit het gebouw is weggestuurd.

Het is volgens RTL echter niet zo dat Ogilvie niet meer welkom is om de boeken in te zien. “Er ligt al geruime tijd een uitnodiging bij Derek om de boeken in te zien, maar op deze uitnodiging is hij niet ingegaan. RTL heeft wel degelijk transparantie getoond en inzage in alle stukken gegeven gedurende onze samenwerking. Ook na het aflopen van zijn contract.”

De tv-zender vervolgt: “Wat wel klopt is dat we Derek hebben verzocht ons kantoor te verlaten na intimiderend gedrag naar onze werknemers toe. Dat vinden wij onacceptabel.”

RTL vindt het jammer dat Ogilvie naar de rechter is gegaan. “Wij betreuren dat hij na een jarenlange vruchtbare samenwerking deze route kiest, maar wachten de uitspraak in het volste vertrouwen af.”

Derek laat weten deze reactie lachwekkend te vinden: “Er klopt niks van. Ik was heel rustig op hun kantoor, en de boeken mochten we helemaal niet inzien. Ja, een klein gedeelte slechts. Bovendien, ze zeggen niets over het geld dat ze me schuldig zijn.”

Het Telegraaf-artikel Derek Ogilvie: ’RTL liegt, KIJK MAAR!’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen