Yes-R’s hackersshow trekt 132.000 kijkers naar NPO 3

Yes-R heeft er flink wat promotie voor kunnen maken, maar het heeft niet mogen baten: zijn NPO 3-programma What The #Hack?! is maandagavond met marginale cijfers van start gegaan. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. What The #Hack?!, waarin de rappers nietsvermoedende internetgebruikers confronteert met hun onvoorzichtige social mediagedrag, kwam om 21.15 uur niet verder dan 132.000 kijkers en een marktaandeel van slechts 2,1 procent.

Het programma toont met tests en verborgen cameragrappen aan wat er allemaal mis kan gaan wanneer selfies, wachtwoorden en privacygegevens op straat komen te liggen.

Yes-R is verbaasd hoe makkelijk mensen hun wachtwoorden aan hem verklappen en hoe hackers met speciale apparaatjes deze kunnen achterhalen. “Mijn doelwit zijn gebruikers die hun hele leven met ons delen en degenen die privacygevoelige informatie niet zo serieus nemen.”

Ook de andere maandagtitels van NPO 3 zijn geen grote hit. Jules Unlimited trok ervoor 168.000 kijkers (2,7 procent), terwijl Trippers aansluitend op 216.000 kijkers (3,7 procent) uitkwam.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen