Angela de Jong verkiest Ik Vertrek boven The Voice

Angela de Jong, de tv-recensent van het AD, vond de keuze tussen Ik Vertrek op NPO 1 en The Voice of Holland op RTL 4 vrijdagavond niet moeilijk. Net als sterren als Coen Swijnenberg en Harm Edens koos ze voor het realityprogramma op 1. Dat vertelt ze vandaag in de krant. De Jong kon niet wachten. “‘Theo en Jolanda beginnen een pannenkoekenbar in Gambia,’ stond in de gids. Ja sorry, dan kunnen op RTL 4 de liveshows van The Voice of Holland beginnen, maar dan kies ik natuurlijk Ik Vertrek.

Een pannenkoekenbar in Gambia: de zoveelste onmogelijke poging van dromers in Ik Vertrek wilde De Jong niet aan zich voorbij laten gaan. “Ik kan hier wel mooi weer gaan spelen, maar de grootste charme van dit programma is en blijft dat mensen zich compleet ondoordacht in een emigratieavontuur storten.”

De kandidaten van Ik Vertrek worden steevast overvallen door problemen ‘die de kijker thuis met zijn ogen dicht ziet aankomen’, stelt ze.

Na elf jaar Ik Vertrek gaan emigraties steeds beter, valt De Jong op. “Maar zo af en toe zit er nog een pareltje tussen“, zegt ze, verwijzend naar Sjaak en Irma die zich vorig seizoen lieten oplichten in Hongarije en nu dus Theo en Jolanda met hun pannenkoeken.

Uiteindelijk leek de tent in Gambia nog best redelijk te draaien. “Ik Vertrek blijft verrassen, ook na zoveel seizoenen.

De AD-recensie Pannenkoek van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen