Beau deed sommige SBS-shows tegen zijn zin in

Foto: SBSBeau van Erven Dorens heeft in zijn tijd bij SBS 6 programma’s tegen zijn zin in gepresenteerd. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. Van Erven Dorens durfde geen nee te zeggen tegen de zender, bijvoorbeeld toen hij de show De Gemene Deler kreeg aangeboden. “Ik voelde me ontzettend verantwoordelijk voor SBS, dus ook als ik mijn bedenkingen had, deed ik het gewoon. De Gemene Deler was zo’n programma. Ik ben die dagelijkse quiz met hangen en wurgen toch gaan doen.”

In al die jaren bij SBS 6 heeft Van Erven Dorens nooit een blijvend succes gehad. “Mijn status als presentator kalfde bij SBS langzaam af, terwijl ik er echt ongelooflijk hard heb gewerkt. Het was een goede les in bescheidenheid. Het werkte louterend.”

In de laatste periode bij SBS 6 had zijn vrouw Selly borstkanker. “Het zorgde ervoor dat ik even murw was voor programma’s die niet lukten.”

Inmiddels is hij weer terug bij RTL 4. “Bij RTL loopt het beter en dat geeft me dan toch een bevrijdend gevoel. Iedere voetballer wil zo nu en dan een goal maken. Ik duik alleen niet overal meer klakkeloos in.”

Van Erven Dorens is vanaf vanavond om 21.30 uur te zien met de daklozenshow The Amsterdam Project. Verder werkt hij aan een programma waarin hij in subculturen duikt. Daarvan is de eerste aflevering begin 2017 te zien.

Het AD-interview met Van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen