Toren C-producent BlazHoffski breidt dramatak uit

BlazHoffski Productions, de producent van onder meer de BNN-serie Sluipschutters en de VPRO-serie Toren C, breidt zijn dramatak uit. Dat heeft het bedrijf van Dan Blazer en de bekende tv-presentator Erik van der Hoff laten weten. Afgelopen zomer produceerde BlazHoffski al de Telefilm ‘De Val’. “Maar met de productie van de Omroep MAX-dramaserie Pogingen iets van het leven te maken – Het geheime dagboek van Hendrik Groen is de uitbreiding echt een feit.

Twee jaar geleden is BlazHoffski langzaam begonnen met de uitbreiding van de dramatak. Belangrijke steunpilaren waren en zijn daarbij Anton Smit en acteur Waldemar Torenstra, die zich als creatief producent aan ons hebben verbonden.

Voor Anton Smit voelt het als pionieren: “Het is geweldig om bij BlazHoffski mee te bouwen aan een deze nieuwe drama-afdeling. Wat dat betreft voelt het bij BlazHoffski net als tijdens mijn begintijd bij IDTV, werkend aan Pleidooi.”

Smit was ooit de eerste baas van BlazHoffski-oprichters Dan Blazer en Erik van der Hoff. Zijn enorme gedrevenheid, vakkennis en passie en zijn jarenlange ervaring als creatief producent maken hem ‘bijzonder waardevol’ voor BlazHoffski.

Volgens BlazHoffski heeft ook Torenstra bewezen ‘een creatieve geest te zijn met originele en fascinerende ideeën’. Zelf zegt de acteur: “Het realiseren van De Val was al een droom die uitkwam. En dat ik nu bij BlazHoffski als creatief producent meer nieuwe films en series kan ontwikkelen is fantastisch. Er komen veel mooie dingen aan.”

Op 15 oktober start ook Nicky Tüske in het dramateam. Als gedelegeerd producent zal zij vanaf dat moment de dramaproducties gaan leiden.

Dan Blazer: “De combinatie van deze drie mensen en de mensen die al langer aan BlazHoffski verbonden zijn levert een fantastisch team op met veel ervaring, deskundigheid en vooral passie. Op dit moment hebben we dan ook al diverse series en (Tele)films in ontwikkeling.”

Andere bekende producties van BlazHoffski zijn Keuringsdienst van Waarde, Hello Goodbye en 24 uur met. De internationale distributie van de BlazHoffski formats is sinds 2011 in handen van Warner Bros, dat een meerderheidsbelang in BlazHoffski heeft genomen.

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen