NCRV viert kerst met Jostiband

De NCRV zendt op 24 december een speciale aflevering van TV Toppers uit (Ned1, 21.55 uur). Hierin zet presentator Jos Brink de voltallige Jostiband en zijn orkestleider Wim Brussen in het zonnetje. De Jostiband bestaat dit jaar veertig jaar en dat wordt in de show gevierd. “Een uitzending met veel muziek en beelden uit een rijk Jostiband verleden, ondermeer van een bezoek aan Canada waar de NCRV in 2000 een bijzonder kerst- programma met de Jostiband opnam“, aldus een woordvoerder van de NCRV.

Het muzikale repertoire dat de artiesten samen met de Jostiband brengen bestaat onder meer uit het lied Do Re Mi door Berget Lewis, BZN zingt De Sneeuwwals, Willeke Alberti brengt het Weigenlied van Brahms, Frans Bauer brengt Un dos tres ten gehore en ook André Rieu en de Jostiband spelen samen twee nummers.

Wim Brussen, de oprichter van de Jostiband, is tijdens de uitzending een speciale gast. Hij verlaat de Jostiband dit jaar. Aan het slot van de avond gaat voor hem een grote wens in vervulling, namelijk een optreden met het orkest van André Rieu.

Naast Wim Brussen nemen bij Jos ook Willeke Alberti, Jochem van Gelder, die twee grote concerten met de Jostiband heeft gedaan in Ahoy’ (2002) en het Oranjeconcert (2004) in aanwezigheid van koningin Beatrix, en Frans Bauer, die in Ahoy’ en in het Concertgebouw met de Jostiband heeft opgetreden. “Ze zijn zo puur, zo eerlijk, er zit zoveel gevoel bij deze mensen. Ik raak altijd een beetje geëmotioneerd. Echte artiesten, zoals die van de Jostiband, lopen niet naast hun schoenen“, aldus Willeke.

De Jostiband ontstond in 1966 als een orkest voor verstandelijk gehandicapten. Het orkest, dat ongeveer 200 leden telt, moet bijdragen aan de integratie van verstandelijk gehandicapten in de maatschappij. De NCRV is al jaren de exclusieve televisiepartner van de Jostiband. NCRV-presentator Jochem van Gelder zegt: “De mensen zijn verstandelijk beperkt, maar emotioneel onbeperkt.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen