‘NPO bedenkt zich over Correspondents’ Dinner’

De VVD wil het graag, maar houdt er rekening mee dat de NPO toch besluit om een volgende Correspondents’ Dinner in februari 2017 te annuleren. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. Premier Mark Rutte schitterde deze week op de eerste editie en nog zo’n optreden begin volgend jaar zou voor hem wel heel erg goed kunnen uitpakken. “Dat is twee maanden voor de verkiezingen, beter kan bijna niet“, aldus de Volkskrant. “De VVD vreest alleen dat de publieke omroep zich tegen die tijd bedenkt.

De NPO vindt het mogelijk niet eerlijk. “Mag één politicus midden in een verkiezingscampagne bevoordeeld worden met een uitzending op prime time, waarin hij ook nog eens de spot kan drijven met zijn tegenstanders?

Het zou wel een heel erg grote gunst zijn voor de premier, aldus de krant. “Dat gebeurt zelfs in de VS niet, waar het diner met de president steevast een dik half jaar voor de verkiezingsdatum plaatsvindt.”

Rutte werd van alle kanten gecomplimenteerd. Zelfs door zijn politieke rivalen. “Maar om volgend jaar nóg een keer te zeggen dat de premier ‘fantastisch’ en ‘geweldig’ was in de Beurs van Berlage, zal ook voor Wilders iets te veel gevraagd zijn.

Het Volkskrant-artikel ‘Humor die zich uitbetaalt’ kunt u lezen via Blendle.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen