‘Sywert van Lienden mediaflop van de week’

Foto: Elvin BoerHet optreden van Sywert van Lienden in De Wereld Draait Door is de mediaflop van de week. Dat schrijft de Volkskrant vandaag in zijn wekelijkse rubriek Top & Flop. Van Lienden blunderde deze week in DWDD met cijfers over verkrachtingen door allochtonen. Hij zat er faliekant naast. “Sywert van Lienden ontpopte zich deze week tot de Justin Bieber van het publieke debat: je bent jong, ambitieus en onnozel, en voor het oog van de natie doe je domme dingen. Daarna zeg je sorry.

Na zijn blunder op woensdag, zat Van Lienden donderdag in DWDD om zijn excuses aan te bieden. Na zijn excuses gaf hij aan zich even afzijdig te houden en wetenschapper Leo Lucassen aan het woord te laten.

De Volkskrant vindt het ergerlijk dat Van Lienden alsnog het laatste woord inpikte. “Zo schoffeerde hij wéér de wetenschap. Best moeilijk hè, je mond houden.

Van Lienden vindt het niet leuk wat de Volkskrant schrijft. “Er werd me iets gevraagd waarop ik antwoord gaf. Was zelf niet van plan me te mengen in het gesprek”, verweert hij zich op Twitter.

Maar goed, ga vooral uit van slechte intenties”, zegt de getergde DWDD-deskundige.

DWDD heeft Van Lienden niet op de zwarte lijst gezet na zijn blunder.

Lees alle Mediacourant-artikelen over de blunderende Sywert.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen