SBS 6 brengt Steven Spielberg-serie Into the West

SBS 6 heeft de uitzendrechten van de groots opgezette serie Into the West van producent Steven Spielberg weten te bemachtigen. Into the West brengt op aangrijpende wijze het leven van de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten en de pioniers op zoek naar een betere toekomst in beeld. De eerste aflevering van de zesdelige miniserie is op maandag 1 januari 2007 om 20.30 uur te zien bij de zender. Daaraan voorafgaand is om 20.00 uur een making of te zien van deze succesvolle serie die vele prijzen in ontvangst mocht nemen.

Into the West won onder meer twee Emmy’s. “Na het succes van Rome komt SBS 6 dus opnieuw met een topserie als kick-off van het nieuwe jaar. Vanaf 7 januari wordt de serie wekelijks op zondagavond uitgezonden“, aldus een zegsman van SBS 6.

Into the West is een epische serie over de ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten. Het beslaat een periode van tachtig jaar, met daarin de Goldrush, de aanleg van de transcontinentale spoorweg en de slag bij Wounded Knee. In Into the West staan twee families centraal; de Wheelers, een geslacht van wielenmakers, en een familie van Lakota-indianen. Twee symbolen, het Westerse wiel en het medicijnwiel van de Lakota’s, verbindt de twee verhalen aan elkaar.

In de zes afleveringen van twee uur zijn dankzij het budget van 50 miljoen dollar honderden personages en sets te zien, variërend van tipi’s en prairiehuisjes tot gouddelverskampen en hele stadjes. De eerste aflevering start in het jaar 1827 in Virginia, het Oosten van de Verenigde Staten. De jonge Jacob Wheeler droomt van het avontuur. Hij besluit daarom zich aan te sluiten bij de pionier Jedediah Smith, die op expeditie naar Californië gaat. Ondertussen krijgt de jonge indiaan ‘Loved by the buffalo’ verontrustende visioenen over de komst van blanke mannen en het uitsterven van de buffels. Als zijn zus ‘Thunder Heart Woman’ gered wordt door de jonge Jacob, is het lot van de twee families voor altijd aan elkaar verbonden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen