‘Politici vrezen niet voor Humberto Tan’

Foto: NCRVJournalist Frénk van der Linden denkt dat politici het aan tafel bij Humberto Tan een stuk makkelijker hebben dan bij Eva Jinek en Jeroen Pauw. Dat heeft hij vanochtend gezegd op Radio 1. Een laffe politicus kiest voor Tan, meent hij. “Als je politicus bent, dan ga je toch naar Humberto Tan. Met alle respect, het is een ontzettend sympathieke gozer en een heel fijn programma, maar je weet dat je daar minder pittig wordt ondervraagd dan als je bij Jinek of Jeroen Pauw gaat zitten.”

Politiek is ook geen hangijzer meer voor De Wereld Draait Door. “Bij De Wereld Draait Door is sinds de verhuizing naar NPO 1 substantieel minder ruimte voor politiek“, aldus Van der Linden.

De afweging van zo’n redactie snap ik wel: je krijgt er zo’n 300.000 à 400.000 kijkers bij uit een ander publiek dan je had op 3, daar moet je rekening mee houden.”

Toch vindt hij Matthijs van Nieuwkerk wel sterk als interviewer van politici. “Het is wel zo dat Van Nieuwkerk af en toe echt wel kan uithalen. Toen hij Martijn van Dam te gast had, veegde hij hem de mantel uit.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen