Roelof Hemmen: ‘Ik wilde een punt maken’

Foto: Nick van OrmondtRoelof Hemmen heeft in een column bekend dat hij jager is en dieren doodt, omdat hij een punt wilde maken. Dat zei de nieuwslezer maandagavond in RTL Boulevard. Hemmen publiceerde zijn column maandag op de RTL Nieuws-site in een tijd dat de plezierjacht controversieel is. Critici verwijten hem dat hij zich als neutrale nieuwslezer niet in het debat moet mengen. Waarom hij dat doet, legde hij uit in de showrubriek: “Ik heb deze column geschreven, omdat ik een punt wilde maken.”

De nieuwslezer wilde aangeven dat zijn jacht anders is dan de jacht van mensen die een fortuin neertellen om in Afrika een leeuw af te knallen. “Ik maakte me een beetje boos over die mevrouw die in Afrika een giraffe had geschoten en waarbij ze opschreef dat het haar een enorm geluksgevoel gaf.”

Dat heeft Hemmen niet. “Als ik een ree schiet, ervaar ik niet een geluksgevoel. Een dier doden moet heel koel, zuiver en zakelijk gebeuren. Als het dan gebeurd is, is er wel een soort voldoening: het is gelukt, de buit ligt binnen, er was geen lijden, het is goed zo.”

Hemmens slachtoffers gaan mee naar zijn huis. “En het belandt op tafel. Dat is een soort oergevoel van voldoening, maar blijdschap om het doden heb ik niet.”

De nieuwslezer vindt het hypocriet als mensen hem veroordelen om het jagen. “Als je vlees wil eten, dan moet er een dier dood. Jagers doen dat zelf. Als je gaat barbecueën heeft de slager het voor je gedaan.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen