Tweede seizoen Goor Draait Door geen hit

Foto: Nick van OrmondtHet tweede seizoen van de Gordon-show Goor Draait Door, dat zaterdagavond ten einde kwam, was geen daverend succes. Er keken gemiddeld 884.000 mensen naar de zes afleveringen op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na de eerste twee afleveringen van dit seizoen reageerde Gordon in de media teleurgesteld op de kijkcijfers. “Ik schrok wel van de kijkcijfers. Het was de eerste keer in denk ik vijf jaar dat ik onder het miljoen zat. Dat zijn we natuurlijk niet gewend.

Uiteindelijk werd slechts één van de zes afleveringen van dit seizoen door meer dan 1 miljoen mensen bekeken, namelijk de aflevering van vorige week. Die stond direct na de grote finale van The Voice Kids geprogrammeerd.

Het dieptepunt was gisterenavond, toen het seizoensslot van Goor Draait Door recht tegenover het SBS 6-succes Lekker Nederlands slechts 687.000 kijkers scoorde.

Al met al trok de tweede serie van Goor Draait Door ongeveer een kwart minder kijkers dan de eerste serie, waarvan de vijf afleveringen gemiddeld ruim 1,2 miljoen kijkers scoorden.

Ook die score was beneden Gordons verwachting. Voorafgaand aan de eerste aflevering zei Gordon er namelijk van te dromen om Ik Hou Van Holland te overtreffen, dat doorgaans ruim 2 miljoen kijkers trekt.

Maar ik hoop op minimaal 1,3 miljoen kijkers. Als we onder het miljoen uitkomen, terwijl ervoor twee miljoen mensen naar Ik Hou van Holland kijken, ben ik diep teleurgesteld“, zei hij toen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen