‘Het rommelt bij RTL Boulevard’

Het rommelt bij RTL Boulevard. Het programma van Albert Verlinde is flink wat kijkers kwijtgeraakt en de gemiddelde leeftijd van de kijker stijgt. Dat schrijft het AD vandaag. Volgens de krant wordt er naarstig gezocht naar manieren om het tij te laten keren bij RTL Boulevard, dat elke avond om half zeven uitzendt op RTL 4. “De voltallige redactie wordt hierover vanochtend bijgepraat. Buitenstaanders denken het antwoord wel te weten: Met meer spraakmakend nieuws“, aldus het dagblad.

Het aantal kijkers van RTL Boulevard daalde de afgelopen jaren van gemiddeld ruim 1 miljoen kijkers naar nog geen 900.000 kijkers nu. Daarbij steeg de gemiddelde leeftijd van 49 naar 53 jaar, terwijl het programma zich richt op 20- tot 49-jarigen.

Waar er in 2010 nog 269.000 mensen van 20 tot 49 jaar naar het programma keken, zakte RTL Boulevard dit jaar voor het eerst onder de grens van 200.000 kijkers, namelijk 197.000, aldus het AD.

Volgens het AD wil RTL het tij keren door jonge TouTube-sterren zoals Enzo Knol in te zetten. “Eind van de zomer moet er een plan van aanpak liggen.

Toch hoeven gevestigde experts als Fiona Hering en Maik de Boer zich volgens Albert Verlinde geen zorgen te maken. “Ik begrijp dat er onrust is als er steeds nieuwe mensen over de vloer komen. Maar het programma is altijd in beweging en veranderingen gaan geleidelijk.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen