Rob Verlinden werkt toe naar pensioen

Foto: SBSRob Verlinden (64) werkt langzaam toe naar zijn pensioen. Hij is inmiddels een nieuwe tv-tuinman aan het inwerken. Dat vertelt hij in weekblad Story. Verlinden merkt dat hij ouder wordt. “Sommige dingen lukken gewoon niet meer zo goed. Als ik met zware bomen of stenen moet slepen, laat ik dat aan de jongeren in mijn team over. Mijn rug is in de loop der jaren slechter geworden. Vroeger kon ik alles aan. Maar als ik nu echt zware klussen doe, loop ik een paar weken mank. Daar zit ik niet op te wachten.” 

In zijn medewerker Ivo Putman ziet Verlinden zijn opvolger. “Ik werk met een heel team samen, maar Ivo kwam naar boven als mijn potentiële opvolger. Op dit moment ben ik hem steeds een beetje meer naar voren aan het schuiven. Zo kunnen de kijkers aan hem wennen.

Verlinden heeft geen concrete exitplannen. “Dat zal heus wel een keer gebeuren, maar nu nog niet. Maar ik besef wel dat ik iemand het vak moet leren om het in de toekomst van mij over te kunnen nemen.

Hij hoopt dat Putman dé nieuwe tv-tuinman wordt. “Er is nog nooit iemand op dit vlak geweest die hetzelfde voor elkaar heeft gekregen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen