Nieuw programma Peter R. de Vries in première

Foto: SBSNa jarenlang misdaad-tv te hebben gemaakt bij SBS 6, keert Peter R. de Vries vanavond terug op Nederland 1 met een nieuw, zesdelig programma over internationale schendingen van de rechten van het kind: Peter R. over de Grens. “Een serieus, journalistiek programma met een maatschappelijke betekenis“, aldus de journalist in TROS Kompas. “Voor de eerste aflevering reisden we naar Oeganda, waar kinderverminking door medicijnmannen de orde van de dag is.

Het is iets wat ingebakken zit in de cultuur en het is de vraag of De Vries daar wat aan kan doen. “Als iedereen zou denken dat het niks uitmaakt, gebeurt er nooit wat. Ik heb niet de illusie dat mijn reportage ineens de hele situatie verandert, maar het levert wel aandacht op.”

Dat kan ook iets in gang zetten, denkt hij. “Misschien gaan mensen geld doneren, kamervragen stellen of de reportage op YouTube zetten om een steentje bij te dragen aan het bewustwordingsproces.”

Een oud-medicijnman vertelt in de eerste aflevering hoe hij mensen oplichtte. Als men in Oeganda die beelden ziet en beseft dat het allemaal nep is, kan dat enorm bijdragen aan de ontmaskering van dat bijgeloof.”

Peter R. over de grens is om 21.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen