Nieuwe Eva Jinek-show lijkt op huidige talkshow

De nieuwe wekelijkse talkshow die Eva Jinek voor fusieomroep KRO-NCRV gaat maken, lijkt op de talkshow die ze nu elke zondagmorgen voor WNL maakt. Dat zegt de presentatrice in Mikro Gids. Er gaat niet veel veranderen, stelt ze. “Niet heel veel, maar we hebben alleen nog op hoofdlijnen gesproken. Ik ga ervanuit dat het in de lijn ligt van Eva Jinek op Zondag. Dat betekent een mix van verschillende soorten gasten, persoonlijke verhalen en een flinke nadruk op actualiteit.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat Jinek namens KRO-NCRV dagelijks gaat. Of ze er klaar voor is? “Dat vind ik moeilijk om over mezelf te zeggen. Door Eva Jinek op Zondag weet ik hoe hard je moet werken om elke week een kwalitatieve talkshow neer te zetten. Ik denk dat het goed is dat we op wekelijkse basis starten en dan verder kijken.

Haar tv-transfer is volgens Jinek niet veroorzaakt doordat WNL haar niet genoeg uitdaging bood. “Niet per se, want ik had het heel goed naar mijn zin bij WNL. Eva Jinek op Zondag is echt mijn kindje.”

WNL heeft het na mijn vertrek bij het NOS Journaal de kans gegeven om me te ontwikkelen als presentator en interviewer. Daardoor heb ik kunnen ontdekken wat ik het liefst doe: talkshows presenteren.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen