Menno Buch negeert Mohammed B.

Foto: RTLMenno Buch mocht voor het tweede seizoen van Buch in de Bajes dan wel rondlopen in de gevangenis in Vught, een ontmoeting met Mohammed B. zag hij absoluut niet zitten. Dat vertelt de presentator vandaag in Spits. Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, zit opgesloten in de zwaarst bewaakte gevangenis van Nederland. “Ik wil zo’n man nog niet zo’n klein stukje podium geven. Het is wel bizar dat de moordenaar van mijn vriend hier zit“, zo laat Buch weten.

Buch laat vanavond in Buch in de Bajes zien dat een leven in de gevangenis alles behalve ‘een soort hotel’ is. “Ik wil laten zien hoe deze wereld er écht uitziet, zonder censuur. Er gebeuren een hoop dingen die discussie kunnen opleveren en iedereen zal er wel een mening over hebben, maar dat moet ook. Mensen moeten nadenken over dit soort zaken.

Na vier maanden in Vught is Buch het nog niet zat. Het liefst maakt hij ook een derde seizoen voor RTL 4. “Er zijn nog veel meer verhalen te vertellen. Alleen al over de Beheersproblematische Gedetineerden uit aflevering 1 kan ik tien afleveringen maken.

Buch in de Bajes is om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen