Amerikaanse Sterren Springen is tv-hit

Foto: TROSDe Reinout Oerlemans-hit Sterren Springen is ook een hit in de Verenigde Staten. Dat heeft zijn bedrijf Eyeworks vandaag laten weten. Splash trok dinsdagavond 8,8 miljoen kijkers naar tv-netwerk ABC en was in de commerciële doelgroep het meest bekeken nieuwe programma in de VS sinds de start van X Factor in 2011. “Sterren Springen levert ABC een kijkcijferhit in de doelgroep 18-49 jaar. Het was de beste prestatie van ABC op dit tijdstip sinds oktober 2011“, aldus de producent.

Het meest bekeken programma van de avond was NCIS met 19 miljoen kijkers, gevolgd door NCIS: LA met 16,6 miljoen kijkers. Deze twee programma’s van CBS waren ook het populairst in de commerciële doelgroep. Splash was de nummer drie.

De nieuwe show, met Olympisch kampioenen Greg Louganis en David Boudia, trok volgens Eyeworks steeds meer kijkers gedurende de uitzending. Op het hoogtepunt keken er 9 miljoen mensen.

Voor Eyeworks is het de vijfde succesvolle internationale première van Sterren Springen. Eerder was de show een hit in Nederland (SBS 6), Engeland (ITV), Frankrijk (TF1) en Spanje (Antena 3).

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen