Ali B, The Voice en Wie is de Mol strijden om Ring

Ali B op Volle Toeren (TROS), The Voice of Holland (RTL 4) en Wie is de Mol? (AVRO) zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2012. Op 19 oktober is de prijsuitreiking. Dat heeft de AVRO maandag bekendgemaakt. Vooral de nominatie van Ali B Op Volle Toeren is opvallend. Presentator Ali B voerde hevige campagne om zijn tv-show in de top drie te krijgen en stuitte daarmee op verzet van onder meer Albert Verlinde. Hij had liever Boer Zoekt Vrouw bij de top drie te zien.

Erica op Reis (MAX) en Flikken Maastricht (TROS) hebben de top drie net niet gehaald. “In het laatste weekend was het in de top 5 echt nog stuivertje wisselen”, zegt Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier.

The Voice of Holland en Wie is de Mol? waren vorig jaar ook al genomineerd, maar werden tegen de verwachting in verslagen door Voetbal International. Voor Wie is de Mol? is het al de zesde nominatie. Ali B op Volle Toeren is voor de eerste keer genomineerd.

Linda de Mol (RTL 4), Wendy van Dijk (RTL 4) en Yvon Jaspers (KRO) zijn genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster voor de beste presentatrice van het jaar. Bij de mannen zijn Ali B (TROS), Jeroen van Koningsbrugge (RTL 4) en Matthijs van Nieuwkerk (Vara) genomineerd.

De strijd om de Televizier Talent Award gaat tussen Britt Dekker (RTL 5), Gerard Ekdom (AVRO) en Kim-Lian van der Meij (AVRO).

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen