Thierry Baudet wil in Vandaag Inside, maar is niet welkom: ‘Kláár!’

Thierry Baudet wil heel graag een keer aanschuiven bij Vandaag Inside, maar dat wordt tegengehouden. “Ik vind dat dat klaar is. Ik vind dat er zoveel extreme dingen gebeurd zijn.”

Thierry Baudet © NPO

Het verzoek van Thierry Baudet om een keer langs te mogen komen in de kijkcijferhit Vandaag Inside wordt keihard genegeerd door de mannen van het programma. De leider van Forum voor Democratie is er niet welkom, omdat hij volgens presentator Wilfred Genee te extreem is geworden. Wel heeft hij appcontact met de politicus.

Mis met Thierry

Wilfred heeft Thierry in het verleden wél meermaals geïnterviewd. Eén keer ging dat mis, toen de politicus boos wegliep tijdens een radio-interview. De presentator blikt bij Renze terug: “Hij kwam voor een boek, maar dat boek hadden we op een gegeven moment wel besproken en hij was ook politiek leider.”

Hij vervolgt: “Dat is hij nog steeds volgens mij, of zit hij nou in de catering met die voedselpakketten, toch, of niet? Toen zat hij echt nog in de politiek, dus vond ik het ook wel tijd dat we een paar politieke vragen mochten stellen, maar dat vond Thierry niet.”

‘Hij belt wekelijks!’

Thierry maakte destijds achter de schermen overigens een schijnbeweging en wilde toen tóch blijven, verklapt Wilfred. “Maar ik zei: ‘Nu is het te laat, nu moet je weggaan.’ Toen was het klaar.”

Heeft hij nog contact met de politicus? “Hij belt wekelijks. Nee, zonder gekheid: hij is er daarna nog een paar keer geweest.”

Klagende politicus

Gastheer Renze Klamer weet dat Thierry graag meer media-aandacht wil. “Hij klaagt nu altijd dat hij niet meer in talkshows zit.”

Wilfred: “Hij stuurt nog wel eens een app. Hij wilde laatst bij ons in de uitzending komen. Ik zei: ‘We hebben geen uitzending.’”

Renze: “Ja, dat klopt.”

Wilfred: “Ja, we hebben geen uitzending nu. Anders was het ook niet gebeurd hoor. Nee.”

Extreme dingen

Thierry is dus niet welkom bij VI. Renze: “Serieus niet?”

Wilfred: “Nee, absoluut niet. Dat is klaar. Ik vind dat dat klaar is. Ik vind dat er zoveel extreme dingen gebeurd zijn rond die partij dat je op een gegeven moment moet zeggen: dat is klaar. Dat is mijn gevoel erbij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Thierry Baudet is niet welkom in Vandaag Inside. Goede keuze?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen