AD-ster Debby Gerritsen bezorgd over VI: ‘Het wordt steeds erger’

Debby Gerritsen, stercolumnist van het AD en daarmee een van de collega’s van Angela de Jong, is erg bezorgd over het programma Vandaag Inside. “Het wordt steeds erger.”

VI-trio en Debby Gerritsen © SBS

De macht van Vandaag Inside is enorm: Wilfred Genee en zijn collega’s maken veruit de meest bekeken talkshow van het land. Hoge bomen vangen echter veel wind en steeds meer mensen spreken het trio aan op hun verantwoordelijkheid en de invloed die ze uitoefenen. Ook AD-columniste Debby Gerritsen maakt zich zorgen, net als haar geliefde.

‘Denigrerend VI’

Debby leerde haar vriend Sander Westerveld, voormalig doelman van het Nederlands elftal en nu commentator bij Viaplay, kennen aan de talkshowtafel van HLF8. Nu geven ze samen een dubbelinterview in de VARAgids over hun kijkgedrag. En een groot deel gaat over de mannen van Vandaag Inside.

Degene die erover begint is Sander. Het zit hem hoog. “Vandaag Inside komt hier niet voorbij. Die mannen zijn zo respectloos. Ook in de tijd dat ik voetbalde, waren het de teksten van hen die mij tegenstonden. ‘Hij staat als een wijf in de goal’ en ‘pseudovedette’, dat soort teksten. Altijd die denigrerende taal”, briest hij.

‘René is ergste!’

Welke tafelzitter is het ergste? “René van der Gijp is de ergste. Hij kent het klappen van de zweep, hij zou moeten weten hoe het voelt en toch maakt hij iedere keer alles en iedereen belachelijk. Allemaal onder het mom van entertainment. Waarom denk je dat je daar aan tafel bijna nooit voetballers ziet zitten?”

Zijn liefje Debby sluit zich daar dus vollédig bij aan. “Het lijkt steeds erger te worden met die mannen. Alles voor de kijkcijfers. Dat hele concept afzeik-tv vind ik verschrikkelijk. Precies daarom zit er een uitknop op je tv. Je hoeft er niet naar te kijken, en dat doen wij ook niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen