Hoe gaat het na ‘wangedrag’ met de man van Anniko van Santen?

Het was drie maanden geleden een flinke schok: Remco van Leen, de man van Anniko van Santen, werd op non-actief gezet als televisiebaas van de NPO. Hoe gaat het nu met hem?

Anniko van Santen en Remco van Leen © AvroTros, NPO

Het was in februari even flink schrikken toen er bij de publieke omroep wéér iemand op non-actief werd gezet vanwege vermeend wangedrag, namelijk Remco van Leen, die Frans Klein opvolgde als televisiebaas van de NPO. De Frans Klein die weer op non-actief werd gezet vanwege wegkijken bij de DWDD-terreur. Hoe staat het er inmiddels voor?

Man van Anniko

Remco, de man van Opsporing Verzocht-presentatrice Anniko van Santen, werd samen met zijn vrouw uitgelachen in VI. Terwijl hij non-actief op de bank kwam te zitten, waande zij zich plotseling in een soort Linda de Mol-scenario. Volgens Yvonne Coldeweijer hebben tientallen vrouwen aangegeven te zijn betast, aangerand en geïntimideerd door Remco.

Volgens Yvonne is hij ondanks die kennis aangesteld als televisiebaas van de NPO en zou de grote bazin van dat orgaan, Frederieke Leeflang, dan ook hebben weggekeken. Volgens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp, die zelf overigens ook heeft gesolliciteerd op de functie die Remco nu bekleedt, kán dit consequenties hebben voor Frederieke.

Waar is hij nu?

Hoe zit het nu met deze zaak? Tina is een van de drie verrassingsinterviewers die Frederieke mag spreken voor het online programma Operatie Interview en vraagt het haar op de vrouw af. “Hoe staat het daarmee? Komt hij binnenkort terug of komt hij niet meer terug?”, legt ze voor aan de televisiebaas.

Frederieke daarop: “Nou, daarvan zal je begrijpen dat ik daar niet zoveel over kan zeggen, anders dan dat er een onderzoek loopt, een feitenonderzoek, en dat we verwachten dat dat ergens volgende maand klaar is. En dan zullen we uiteraard bekendmaken wat er gaat gebeuren, maar het onderzoek moet natuurlijk gewoon eerst zijn verloop hebben.”

Felle kritiek

Het is bij de NPO, mede onder leiding van Remco, een rotzooitje geworden qua programmering, vindt Tina. “Nu hebben jullie een heel moeilijk jaar achter de rug qua programmering. Niet alles is gelukt. Er zijn best wel veel flops eigenlijk geweest. Out of Office, The Biohack Project, Hotel Hollandia en Der Theo dan nu weer bijvoorbeeld.”

Vaak ligt het aan de programmering, aldus Tina. “Ik snap dat niet alles lukt, maar ik denk dat het vaak ligt aan waar het staat. Als je dat dan leest van iemand zoals ik of andere mensen die daar commentaar op hebben, hoe kijk jij daar dan zelf naar? Denk je dan: daar ben ik het eigenlijk wel mee eens? Doe je daar dan wat mee of niet?”

‘Vaak eens’

Frederieke bekent daarop het vaak met Tina eens te zijn. “Nou, heel vaak ben ik het met je eens. Ik lees het ook allemaal. Sterker nog: ik heb gewoon een abonnement genomen op De Telegraaf ervoor, want anders kun je het niet lezen, want je zit altijd achter de premium jij.”

“Ik lees het ook allemaal, maar ik vind het soms ook wel lastig. Het gaat bij ons niet alleen om cijfers. Het gaat er ook om dat we hele mooie kleine dingen maken waar niet zoveel mensen naar kijken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Remco van Leen dan ook maar naar Talpa, net als Frans Klein?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen