Jan Slagter schiet uit slof bij Beau, sloopt collega: ‘Met haar knotje!’

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, is gisteren helemaal uit zijn slof geschoten in de talkshow Beau. Hij is boos op Suzanne Kunzeler, de baas van collega-omroep BNNVARA. “Met haar knotje!”

Jan Slagter en Suzanne Kunzeler © RTL, NPO

Het is opvallend dat de mensen die het voor Matthijs van Nieuwkerk opnemen allemaal heren van oudere leeftijd zijn. Jan Slagter bagatelliseert het wangedrag van de presentator al sinds voordat het Volkskrant-artikel überhaupt verschenen was. “Waarom mag je af en toe niet boos zijn? Dat kan wel eens gebeuren”, zei hij vrijdag bij HLF8.

Jan is boos

Jan, die met zijn 68 jaar nogal van de oude stempel is, vindt niet alleen dat er karaktermoord gepleegd wordt op Matthijs, maar ook op NPO’s tv-directeur Frans Klein, die het wangedrag jarenlang door de vingers heeft gezien. De baas van Omroep MAX maakt zich drukker om hun lot dan om het leed van al hun tientallen slachtoffers.

Het steekt Jan vooral dat de kersverse BNNVARA-baas Suzanne Kunzeler schoon schip wil maken en de positie van Frans min of meer onhoudbaar heeft gemaakt. Zij zei afgelopen maandag bij Nieuwsuur: “Voor mij is het logisch dat er geen onderzoek gedaan kan worden door de NPO, vanwege de betrokkenheid van Frans Klein.”

Stoom uit oren

Het stoom kwam gisteren uit Jans oren in de talkshow Beau. Hij vindt dat Frans voor de bus is gegooid door Suzanne, terwijl het in Hilversum gebruikelijk is dat omroepbobo’s elkaar de hand boven het hoofd houden. “We hebben heel veel aan Frans Klein te danken. De programmering van de publieke omroep staat als een huis.”

Jan walgt van Suzanne. “Suzanne Kunzeler was bij Nieuwsuur en hield daar een zalvende rede, goed ingestudeerd. Oké, oprecht hoop ik dan maar… Ik vond het wel rijkelijk laat. Maar goed, uiteindelijk heeft ze haar excuses aangeboden, maar ze heeft ook de doodsteek toegebracht aan Frans Klein. (…) Dat vind ik echt schandalig, om het maar zo te zeggen.”

Knotje

Angela de Jong is het oneens. “Ik vind het goed dat nu eens de beerput opengaat in Hilversum. Jij vindt het schandalig wat Suzanne Kunzeler bij Nieuwsuur deed, maar ik zat zo ongeveer juichend voor de televisie, want ik dacht: eindelijk eens een omroepdirecteur die niet weer de hand boven Frans Klein houdt. Iedereen dekt elkaar daar de hele tijd.”

Met dat laatste doelt Angela natuurlijk ook op Jan, die zowel Matthijs als Frans verdedigt. De grijze omroepbobo: “Dit is het straatje schoonvegen van BNNVARA wat ze deed. Dit was gewoon de schuld daar neerzetten en BNNVARA van: kijk eens, wij zijn zo braaf, zwart bloesje aan, haren in de knot en kijk eens hoe deemoedig ik nu mijn excuses aanbied.”

Barbertje

Jan vindt dat de focus te veel op Frans ligt. Diens opvolgers bij BNNVARA ontspringen de dans, vindt de omroepbaas. Hij noemt namen en rugnummers: “Gerard Timmer, Robert Kievit. Zelfs de huidige directeur van BNNVARA, Lonneke van der Zee, was toen bestuurssecretaris. Gert-Jan Hox.”

Angela: “Maar die zijn niet allemaal Directeur Video nu bij de NPO.”

Jan: “Maar die zijn nu wel directeur bij de NOS (Gerard Timmer, red.)! Hallo!”

Angela: “Van mij mag hij ook. Maar laten we zeggen dat Frans Klein de eerste is dan.”

Jan: “Ja, maar jullie zitten allemaal zo van: barbertje moet hangen. Ik vind het zo onredelijk. We gaan cancelen en Frans Klein moet gecanceld worden! En dat is wat er gebeurt!”

Tweet

Een tweet van Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard:

Fragment

Suzanne bij Nieuwsuur:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Slagter is boos dat Suzanne Kunzeler niet de hand boven het hoofd van Frans Klein heeft gehouden. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen