André Hazes jr. zélf over kille single-kaping Rachel: ‘Erg verdrietig’

André Hazes jr. reageert op de harteloze single-kaping door zijn gemene moeder Rachel Hazes. “Ik ben niet boos, maar verdrietig. Teleurgesteld”, aldus de zoon van de beroemde André Hazes.

Rachel Hazes en André Hazes jr. © SBS, RTL

Het is weer zó ranzig: kort na het jennen van haar dochter Roxeanne Hazes besluit haar gemene moeder Rachel Hazes nu om ook haar zoon André Hazes jr. aan te pakken. Hij heeft haar ooit laten weten graag met Kris Kross Amsterdam een klassieker van zijn vader – Ik heb de zomer in m’n bol – te zingen, maar zij heeft hem nu gewoon keihard gepasseerd.

André ontploft

Waarom dat zo pijnlijk is? Voor deze heruitgave is besloten om ook de stem van wijlen André te gebruiken. Het Kris Kross-trio zingt dus een duet met de legendarische André, samen met rapper Donnie en Tino Martin. En André? Die mag kennelijk níet meer in duet met zijn bloedeigen vader nu hij uit het balboekje van mama Rachel is geschrapt.

Hazoloog Yvonne Coldeweijer op haar juicekanaal: “Van een spion bij MediaLane hoor ik dat daar de bom is ontploft! André junior is WOEST over deze collab. Wat ik hoor, is dat het namelijk oorspronkelijk zijn idee was om deze collab met Kris Kross te doen en dat hij dan samen zou zingen met de stem van zijn vader.”

Wauw

Rachel lacht haar zoon vierkant in zijn gezicht uit. “Hij heeft dit idee toen met zijn moeder gedeeld… Maar omdat zij en Dré elkaar nu niet meer spreken heeft ze zijn idee gejat en expres Tino gevraagd om de collab te doen! Ze gaan het zelfs zingen bij Holland Zingt Hazes! Staat Tino dan het nummer samen met je vader zijn stem te zingen, wauwww.”

Yvonne vervolgt: “Toen Dré dat hoorde bij MediaLane, de producent, is hij dus helemaal geflipt. Voor de oplettende spion: daarom was hij ook niet op de persdag van Holland Zingt Hazes!! Bloedbonje weer met z’n moeder.”

Manager bevestigt

De manager van André bevestigt dit verhaal min of meer aan RTL Boulevard: “Ideeën voor nieuwe muziek zijn er altijd en het zou best kunnen dat André dit idee in eerste instantie heeft geopperd. Wat de andere partij daar uiteindelijk mee doet, is aan hen. Maar, ik vind het best vreemd dat André überhaupt niet is gevraagd voor dit project.”

Wát een ‘puinzooi’, zegt Eddy Zoëy aan de desk. “De rechten van alle Hazes-liedjes behoren eigenlijk de kinderen toe, maar die liggen bij Rachel. Als Rachel een team jonge producers die hits scoren enthousiasmeert om dit te gaan doen, dan wordt er een hit gescoord en dat geld gaat dus naar haar, terwijl het eigenlijk naar de kids toe zou moeten.”

André reageert zelf

Ronald Molendijk, de muziekkenner van Shownieuws, kotst op Rachel. “Misschien ben ik gewoon sentimenteel, maar ik vind het gewoon lastig dat de rechthebbende – dat is op dit moment Rachel Hazes – niet het moreel kompas heeft om eigenlijk te denken: ik kan het met iedereen doen, maar het moet eigenlijk met zoon en dochter gedaan worden.”

Als je éindelijk de stem van wijlen André uit de kast haalt, dan kun je zijn kinderen als moeder zijnde niet negeren, vindt Ronald. “Ik heb hier ook even met André over gesproken. Er is niks woedends, maar misschien ken je het nog wel van vroeger dat je vader zei: ‘Ik ben niet boos, maar verdrietig. Teleurgesteld.’”

Moreel appel

Ronald heeft een aangeslagen André gesproken. “Ik kan gewoon rustig zeggen dat André hier wel verdrietig over is. Ik wil gewoon een keer een moreel appel ook doen. Het is wel gewoon z’n vader, hè? Soms vergeten we dat gewoon. Dit liedje is voor mij een soort smoking gun van hoe fucked up het gewoon zit, snap je?”

Die Rachel is gewoon een minkukel, vindt Ronald. “Dit is gewoon een opgestoken vinger naar je kind. Die stem van André Hazes moet je toch gewoon beschermen? Ik vind het gewoon niet kies. Mevrouw Hazes had gewoon kunnen zeggen: ‘Jongens, ik vind het een leuk plan, maar misschien over 2, 3 of 5 jaar dan is het goed met m’n kids, dán doen we het.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schandalig dat artiesten als Kris Kross Amsterdam en Tino Martin blijven werken met Rachel Hazes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen