‘BNNVARA ziet af van Theo Maassen-serie, dit is etterende wond’

BNNVARA lijkt de nieuwe reisserie van Theo Maassen over Duitsland on hold te zetten, meldt tv-autoriteit Tina Nijkamp. “Heel begrijpelijk, want dit is een etterende wond.”

Theo Maassen © VPRO

Terwijl de VPRO nog rustig aan het dubben is of Theo Maassen ook dit jaar weer op de presentatie van Zomergasten wordt gezet, lijkt BNNVARA iets rigoureuzer te werk te gaan. Theo’s reisserie die in voorbereiding is, Der Theo, wordt volgens Tina Nijkamp uit de schema’s gehaald. Er hangt te veel potentiële imagoschade aan vast.

Door de plee

Tina vertelt in haar podcast Tina’s TV Update dat het erop lijkt dat er zes ton door de plee gespoeld wordt. Zoveel geld is er immers in de reisserie gaan zitten. “BNNVARA – en dat is het opvallende – zegt dus dat ze van plan waren om dit in het voorjaar uit te gaan zenden, maar dat dat nu niet zeker is.”

Ze vervolgt: “Dat betekent maar één ding en dat is dat het gewoon niet doorgaat dit voorjaar. Het was op zich natuurlijk wel logisch geweest om het dit voorjaar uit te zenden, omdat natuurlijk het EK Voetbal eraan komt en voetbal en Duitsland en Nederland; dat kennen we wel hoe die verhoudingen zijn.”

Pas op de plaats

Het is echter niet anders, aldus Tina. “In die zin zou het logisch zijn geweest, maar daar lijkt het nu helemaal niet op. Ik begrijp BNNVARA wel dat zij voorlopig even pas op de plaats houden, want zij zitten eigenlijk in dezelfde situatie als RTL zat een paar weken geleden met Matthijs van Nieuwkerk.”

Er is gewoon te veel gevaar dat dit verder explodeert, vervolgt ze. “Ook al heeft Theo nog helemaal niet zelf op de beschuldigingen van vermeend huiselijk geweld gereageerd en heeft zijn omgeving er een statement uitgedaan dat er geen sprake was van een gebroken neus bij zijn vrouw, is het toch te onzeker geworden.”

Etterende wond

Theo is een risico geworden. “BNNVARA zal toch denken: wat als er nou nog meer berichten naar buiten komen over mogelijke mishandelingen? Dat wordt dan een etterende wond. Ik zou BNNVARA wel begrijpen als ze zeggen: we leggen het voorlopig op de plank en zien hoe het zich ontwikkelt.”

Ze besluit: “BNNVARA kan ook geen rel meer gebruiken. Er was gedoe met de eindredactie van Zembla, Paul de Leeuw is in opspraak, over Matthijs zijn elke dag nieuwe ontwikkelingen en Khalid Kasem zit thuis vanwege mogelijke omkoping in zijn advocatentijd. En dan nu dit. Het is gewoon te veel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BNNVARA lijkt Der Theo on hold te zetten. Goede beslissing?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen