Theo Maassen-appjes liggen bij de politie: ‘Nu alsnog vervolging?’

De beruchte appjes die als bewijs dienen van het vermeende huiselijk geweld van Theo Maassen liggen bij de politie. “Wordt hij nu van de straat geplukt? Het zou zomaar kunnen.”

Theo Maassen © NPO, Privé

Angela, de ex-minnares van Theo Maassen die als klokkenluider geldt in de zaak over zijn vermeende huiselijk geweld, vertelt in de nieuwste Privé dat ze melding heeft gedaan bij de politie van haar kennis. Ze heeft ook haar appcontact met Joyce, de vrouw van Theo, afgegeven. Hierin vertelt zij dat de cabaretier haar een gebroken neus heeft geslagen.

Geen aangifte

Eigenlijk wilde Angela aangifte doen tegen Theo, maar dat kan niet omdat zij geen slachtoffer is. “In eerste instantie wilde ik aangifte doen als omstander en getuige van huiselijk geweld, maar later kwamen de rechercheurs daarop terug door te stellen dat alleen Joyce dit zelf kan doen of wanneer de beschuldigde op heterdaad wordt betrapt.”

Ze vervolgt: “Mijn verhaal is daarom vastgelegd in een meldingsrapport, waar niet actief op wordt gehandeld, maar dat wel ter tafel kan worden gebracht, mocht een soortgelijke situatie zich voordoen. Het is voor mij belangrijk dat hiermee de authenticiteit van de appberichten is vastgelegd en daarmee de zuivere intenties van mijn verhaal.”

Politie op pad?

Gaat de politie nu op pad om Theo op te halen? “Dat is destijds bij Lil Kleine ook gebeurd. Daar was geen aangifte, maar hij werd van de weg geplukt omdat er genoeg aanwijzingen waren dat er iets aan de hand was. Toen is hij vastgezet en is dat onderzoek begonnen. Dat zou hier ook kunnen”, zegt Privé-baas Evert Santegoeds in de podcast Strikt Privé.

De kans is in dit geval wel iets kleiner, aldus Evert. “Nou is het wel even geleden natuurlijk, dus ik weet niet of het opportuun is om het op die manier te doen, maar dat er wel eens een gesprek kan komen, zit er wel in, ja.”

Wat doet NPO?

Evert vindt het een goede zaak dat Angela naar de politie is gestapt. “Ook met een melding kan de politie uit de voeten. Ik weet niet wat ze ermee gaan doen en of ze er iets mee gaan doen, maar de zaak ligt nu bij de politie. Dat kun je zeggen.”

Nu er melding is gedaan van de politie lijkt er geen andere optie te resteren voor zowel BNNVARA als VPRO om de samenwerking met Theo te heroverwegen. De ene omroep werkt aan een reisserie met Theo ter waarde van zo’n zes ton, de andere omroep heeft nog niet uitgesloten dat de cabaretier ook dit jaar Zomergasten presenteert.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen