NPO-ramp: ‘Net zes ton gestopt in nieuwe reisserie Theo Maassen’

Een regelrechte ramp voor de publieke omroep: er is net 600 duizend euro in een reisserie met Theo Maassen gestopt. “Wat gaat er nu met die serie gebeuren?”, vraagt Tina Nijkamp zich af.

Theo Maassen © NPO

Er zijn serieuze aanwijzingen dat Theo Maassen huiselijk geweld heeft gepleegd. Zowel weekblad Privé als Yvonne Coldeweijer beschikken namelijk over zeer belastende chatgesprekken met zijn vrouw Joyce. Hij kan nog makkelijk van de presentatie van VPRO’s Zomergasten worden gehaald, maar nu blijkt er nóg een tv-project met hem te lopen.

Nieuwe Theo-show

Tina Nijkamp heeft ontdekt dat Theo ook volop bezig is geweest met een nieuwe reisserie, getiteld Der Theo. “Die is het afgelopen jaar opgenomen en daar is hij nu nog steeds mee bezig. Dat gaat over Duitsland die serie. Het lijkt me een soort route-tv-achtig programma, een beetje een docuserie”, vertelt de oud-SBS-baas in de podcast Tina’s TV Update.

Waar gaat die serie over? “Over dat de Duitsers overal beter in zijn dan wij Nederlanders. Theo gaat dan door Duitsland reizen op zoek naar de Duitse cultuur. Het is voor NPO 1, dat is zeker, en waarschijnlijk is het voor BNNVARA en niet voor de VPRO. Dat is natuurlijk wel voor BNNVARA de zoveelste presentator dan waar iets mee is.”

Paul, Matthijs, Khalid

BNNVARA heeft al genoeg aan het hoofd na de misdragingen van Matthijs van Nieuwkerk, Khalid Kasem en Paul de Leeuw. “En dan nu Theo Maassen. Nou, ik ben heel benieuwd wat er met die serie gaat gebeuren en of de VPRO of BNNVARA het überhaupt willen gaan uitzenden op NPO 1.”

Theo wordt vooralsnog gespaard door Zomergasten-omroep VPRO. “Maar of BNNVARA daar hetzelfde over denkt… En wat vindt de NPO ervan? Die serie is natuurlijk ook hartstikke duur. Die heeft denk ik wel een tonnetje of vijf, zes gekost, dus het is wel weer iets nieuws nu: wat gaat er met die serie gebeuren?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de reisserie van Theo Maassen nog het hoofdpodium van NPO 1 verdient?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen