Matthijs-killer Suzanne onder vuur: ‘Theo’s grappen al gehoord?’

Wanneer komt Suzanne Kunzeler, de hypocriete bazin van BNNVARA, eens onder een vergrootglas te liggen? Tina Nijkamp vraagt het zich af. “Alleen al die grappen van Theo Maassen!”

Theo Maassen en Suzanne Kunzeler © VPRO, NPO

Matthijs van Nieuwkerk stond op het punt om aan de slag te gaan bij RTL toen het rapport-Van Rijn uitkwam. En het is niet eens dat rapport, maar BNNVARA-baas Suzanne Kunzeler die hem terug de werkloosheid in schopte. Die riep opeens zonder voorbehoud dat de tv-ster zich ook schuldig zou hebben gemaakt aan fysiek en seksueel wangedrag.

‘Hallo, Suzanne!’

Hoe kan het dat Suzanne zónder harde bewijzen besluit om Matthijs knock-out te slaan, terwijl ze wél gewoon blijft knuffelen met Theo Maassen, die van veel ernstigere verwijten beschuldigd wordt? Ze houdt vooralsnog vast aan het uitzenden van zijn nieuwe programmaserie Der Theo, vanaf mei op de vrijdagavond (!) van vlaggenschip NPO 1.

Tina Nijkamp, kijkcijferautoriteit en oud-baas van SBS 6, vindt het niet te volgen. “Volgens mij moet de aandacht zich nu gaan verleggen naar Suzanne Kunzeler, want wat is daar eigenlijk mee aan de hand? Theo Maassen zendt ze gewoon uit, over de uitval van Paul de Leeuw tegen een regisseur zegt ze niks en over die Zembla-eindredacteur zegt ze niks.”

Heftige grappen

Kennelijk horen we Suzanne alleen als ze wrok voor iemand voelt of het haar goed uitkomt. Tina vervolgt in haar podcast Tina’s TV Update: “Het ging bij haar alleen de hele tijd over Matthijs van Nieuwkerk, dus mijn vraag is aan Suzanne Kunzeler: wat ga je doen met Theo Maassen?”

Theo stond vorige week op het podium van Toomler en heeft daar vreselijke grappen gemaakt over het huiselijk geweld waar hij van beschuldigd wordt. Die zijn uitgezonden in Shownieuws, maar daar was de cabaretier niet van gediend. De showrubriek heeft de citaten inmiddels uit de bewuste uitzending geknipt, maar Tina heeft ze nog wel meegekregen.

Kan dat wel?

Tina vond de grappen walgelijk. “Ja, hij is heel grof geweest in zijn eerste optreden sinds die publicatie over dat vermeende huiselijk geweld jegens onder anderen zijn vrouw. Ja, wat gaat Suzanne doen? Kan dat wel? Kun je daar wel grappen over maken en wat vind je daar dan als omroep van? En waarom kan het een wel en het ander niet?”

“Ik zou heel graag een interview met Suzanne Kunzeler willen horen over hoe zij er nou tegenaan kijkt en waarom ze het ene wel vindt kunnen en het andere niet, en ze niet het voorbeeld van de VPRO volgt die zegt: ‘Wij vinden dat Theo Maassen niet Zomergasten kan presenteren, want hij heeft zich niet publiekelijk uitgelaten over die kwestie.’ Dat vinden zij kwalijk.”

Onder druk

Mediacriticus Victor Vlam vindt dat BNNVARA een modderfiguur slaat. “Als de VPRO deze aantijgingen op deze manier serieus neemt, legt dat natuurlijk wel druk op BNNVARA om dat ook te doen, om ook hier te gaan handelen. Dat hebben ze tot nu toe niet gedaan. Het is wel heel moeilijk voor BNNVARA om dit nou geruisloos door te zetten.”

Het zal wel een financiële kwestie zijn dat Suzanne de serie Der Theo gewoon wil doorzetten, denkt Victor. “Maar ik denk dat dat wel onhoudbaar aan het worden is”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Zijn co-host Lars Duursma daarop: “Dat denk ik ook wel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen