Tv-exit Natasja Froger onverstandig? ‘RTL heeft ook seniors nodig’

Natasja Froger is geruisloos van de buis verdwenen. Haar contract bij RTL 4 is niet verlengd en nu wordt ze ingeruild door een vijftien jaar jongere presentator. “Dat is wel gek.”

Natasja Froger © RTL

Hoewel Natasja Froger een van de meest geliefde presentatrices is van het land, is ze er nu keihard uitgeknikkerd door RTL 4. Ze wordt in haar laatste programma, Voor Hetzelfde Geld, vervangen door de vijftien jaar jongere Leonie ter Braak. En dat zorgt bij kijkers voor teleurgestelde reacties.

Niet meer welkom

Rob Goossens, deskundige in RTL Boulevard, vindt het onbegrijpelijk. “Dat Natasja blijkbaar niet meer welkom is bij RTL vind ik wel gek”, zegt hij in De BLVD Podcast.

Zijn collega Luuk Ikink: “Ja… Dat vind ik ook wel, maar ja: welk programma gaat zij dan nog presenteren? Of moet je iets rondom haar bedenken dan?”

Rob: “Je hoeft iemand geen exclusief contract te geven. Je kunt gewoon een raamovereenkomst maken van: als we je inhuren betalen we je per opnamedag zo- en zoveel euro.”

Seniors bij RTL

Een tv-gezicht als Natasja moet gekoesterd worden door RTL, meent Rob. “Dat ze dus op dit moment helemaal geen afspraak heeft vind ik wel gek. Ik vond haar wel passen bij een programma als Voor Hetzelfde Geld.”

Daar is Luuk het wel mee eens. “Ik vind ook wel dat je moet zorgen… Het klinkt misschien een beetje rottig, maar je moet ook seniors houden, hè? Mensen die wat ouder zijn en wat meer ervaring hebben.”

Niet alleen dertigers

Luuk, zelf 40 jaar, vindt het belangrijk dat er ook oudere gezichten rondlopen bij een familiezender. “Je kunt niet alleen maar dertigers en begin-veertigers op zender hebben. Dat is ook wel goed, omdat je nou eenmaal een grote familiezender bent als RTL 4 zijnde. Daar moet je ook wel rekening mee houden.”

“Je kunt niet alleen maar blijven verjongen”, besluit hij.

BLVD Podcast

De nieuwste aflevering van de BLVD Podcast:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen