Caroline van der Plas onder vuur op juicekanaal Yvonne: ‘Shocking’

Caroline van der Plas wordt flink onder vuur genomen op het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer. Zij stelt dat de politica zich ‘schrijnend’ heeft gedragen tegen de vader van haar kinderen.

Yvonne Coldeweijer en Caroline van der Plas © YouTube, NPO

Er lijkt een hoop dirt los te komen over het verleden van Caroline van der Plas. De mannen van Vandaag Inside deden gisteren een voorzetje: volgens Özcan Akyol komt er een biografie aan waarin er een heel lelijk verhaal over de politica verteld wordt. Die gaat over haar eerste man en de vader van haar kinderen, die ze compleet tot wanhoop dreef.

Honderd kilometer

Yvonne Coldeweijer komt daar nu overheen met behoorlijk gedetailleerde achtergrondinformatie. Ze schrijft op haar juicekanaal dat de bewering van Özcan dat de man van de brug af wilde springen omdat hij zijn kinderen niet meer kon zien niet klopt. “Het verhaal zit iets anders in elkaar. Het is heftig en ik ga het je vertellen.”

Toevallig zegt Yvonne hier al een tijdje mee bezig te zijn. Het verhaal in een notendop? Caroline en de man zijn volgens Yvonne gescheiden toen hun oudste zoon 8 jaar was. Er zou toen een 50/50-verdeling van het ouderschap zijn overeengekomen. “Drie maanden later besloot Caroline echter om honderd kilometer verderop te gaan wonen.”

Heel diep dal

Zonder dit te overleggen, aldus Yvonne. De kinderen kregen hun vader amper nog te zien. “Zij is toen naar de rechter gestapt en heeft een nieuwe regeling afgedwongen. Shocking genoeg ging de rechter daarin mee en mocht hij zijn zoons nog maar zes dagen per maand zien. De vader is door een diep dal gegaan hierdoor.”

Begrijpelijk, vindt Yvonne. “Hij kon geen deel meer uitmaken van de opvoeding en zijn kinderen waren ineens slechts logees. Caroline houdt al jarenlang willens en wetens haar twee zonen weg bij hun vader. Deze man heeft destijds hemel en aarde bewogen om zijn kinderen te zien.”

Waalbrug

De man is in 2006 inderdaad de Nijmeegse Waalbrug op geklommen, aldus Yvonne, maar dat was om actie te voeren. “Daarna ging het van kwaad tot erger! De vader kreeg zijn zoons ineens helemaal niet meer te zien van Caroline. Hij reed soms honderd kilometer voor niks naar Deventer, om vervolgens de kinderen niet mee te krijgen.”

Inmiddels houdt Caroline haar zoons volgens Yvonne ‘al bijna 20 jaar weg van deze beste man’. “Er is verder geen indicatie dat hier mishandeling of gevaar in het spel is, dus waarom Caroline deze beslissing heeft gemaakt, is vooralsnog nergens anders op gebaseerd dan op haar eigen ego.”

Wat zegt Caroline?

Caroline schrijft in haar boek dat ze ‘lange tijd na de scheiding besloot niet meer te reageren op berichten van de vader van mijn kinderen’. “Door te reageren hield ik iets in stand wat ongezond was en te veel negativiteit bracht. Op het moment dat ik die knop kon omzetten, ontstond er meteen een gevoel van vrijheid, waardoor ik echt weer verder kon.”

Geen goede reden, vindt Yvonne. Ze wijst erop dat de man zelfs in de schulden is beland. “Persoonlijk ben ik wel benieuwd wat Caroline hier verder weer op te zeggen heeft, want alleen ‘negativiteit’ en ‘ongezond’ vind ik wel een karige onderbouwing om je zoons bijna 20 jaar weg te houden bij hun vader.”

Juicekanaal

Yvonne heeft op haar juicekanaal meerdere stories en video’s gepubliceerd, die een op z’n minst zeer opvallend beeld schetsen van Caroline:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schandalig als Caroline van der Plas haar kinderen hun vader heeft ontnomen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen