Natasja Froger ligt eruit bij RTL 4: ‘Ze heeft geen contract meer’

De tv-carrière van Natasja Froger is plotseling tot stilstand gekomen: haar programma Voor Hetzelfde Geld gaat naar een vijftien jaar jongere presentatrice. Hoppa, nóg een fronsrimpel erbij…

Natasja Froger © Nick van Ormondt

Natasja Froger (57) geldt als een van de sympathiekste presentatrices van de Nederlandse televisie. Ze schijnt in het echt net zo lief te zijn als op televisie, maar toch wordt ze nu bruut van het toneel geveegd. Haar programma Voor Hetzelfde Geld, waarmee ze vorig jaar lente voor het laatst te zien was, gaat naar de vijftien jaar jongere Leonie ter Braak.

Vervangen door Leonie

De komst van de relatief kleurloze Leonie naar RTL betekent de tv-aftocht van Natasja. Haar tv-carrière begon in 2006 met de TROS-show Schoondochter Gezocht, waarna SBS 6 haar in huis haalde om Hart in Aktie over te nemen van Wendy van Dijk. Een paar jaar later stapte ze over naar het prestigieuzere RTL 4.

In de afgelopen dertien jaar heeft Natasja voor die zender programma’s als Bonje met de Buren, Welcome Home en Bouwval Gezocht gepresenteerd. Nu is het over en uit voor Natasja. Bij haar laatste programma Voor Hetzelfde Geld wordt ze nu dus keihard vervangen door Leonie.

Geen contract meer

Het is niet zo dat Natasja slechts op een zijspoor is beland bij RTL. Ze ligt er namelijk gewoon helemáál uit. “Natasja heeft op dit moment geen contract meer bij RTL, we hebben gekozen voor Leonie waar we sinds januari een contract mee hebben”, laat een woordvoerster van RTL desgevraagd weten.

Het is voor tv-zenders belangrijk om continu te vernieuwen, maar je kunt je afvragen of het lozen van Natasja wel een verstandige zet is. Leonie is nou niet bepaald een household name, terwijl Natasja iemand is waar veel kijkers zich mee kunnen identificeren.

Gewoon gebleven

De reden daarvoor is dat Natasja voor BN’er-begrippen heel erg gewoon is gebleven, wat Nederlandse kijkers ontzettend kunnen waarderen. Zo gebruikt de presentatrice al sinds 1991 hetzelfde servies. “Van al die peperdure keukenspullen begrijp ik niets. Ik ben er ook te praktisch voor. Dan denk ik: waar moet ik het in godsnaam kwijt?”

Natasja heeft er ook voor gezorgd dat alle sterallures eruit werd geramd bij haar vent René Froger. “Dat heb ik altijd onmiddellijk de kop ingedrukt. Dan kon hij af en toe met zo’n kop binnenkomen, dat ik dacht: wacht heel even.”

‘RENÉ FROGER!!!’

Wat deed Natasja dan? “Dan ging ik voor hem staan en kondigde ik hem aan alsof hij ging optreden voor een volle zaal: ’Dames en heren, RENÉ FROGER!!!!’ Dan kon hij me haten en wel een vaas naar mijn hoofd gooien.”

Het heeft wel gewerkt. “De volgende dag zegt hij dan wel: ’Wat heerlijk dat je me steeds een spiegel voorhoudt.’ Gelukkig is dat snel overgegaan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen