‘Khalid Kasem ging bij VI zitten omdat hij vreest voor zijn baantje’

Khalid Kasem verraste een aantal weken geleden met zijn optreden in Vandaag Inside. Wat doet een progressieve tv-ster bij de conservatieve tegenhanger van zijn eigen talkshow?

René van der Gijp en Khalid Kasem © SBS 6

Vlak voordat het nieuwe seizoen van Khalid & Sophie van start ging, zat Khalid Kasem plotseling aan tafel bij de conservatieve talkshow Vandaag Inside. Het is opvallend, omdat beide programma’s tegenhangers zijn van elkaar. Hij zal er niet hebben gezeten om reclame te maken, maar waarom dan wel?

Zesje voor Khalid

Victor Vlam, de mannelijke Angela de Jong met Mari van de Ven-achtige trekjes, heeft het antwoord. Hij denkt dat het een ‘verstandige strategie’ is om zichzelf te profileren. “Ik denk dat Khalid Kasem een presentator is die een zesje scoort. Het is niet een supergoede presentator. Ik denk dat hij dat zichzelf ook realiseert.”

Hij vervolgt in zijn podcast De Communicado’s: “Er is niemand die hem zal verwarren met de nieuwe Jeroen Pauw of de nieuwe Matthijs van Nieuwkerk. En alleen voor de toptalenten is er echt iets van baanzekerheid in Hilversum. Voor Eva Jinek is er baanzekerheid. Er is altijd wel ergens een plaatsje voor haar. Maar voor Khalid Kasem?”

Baanzekerheid

Waarschijnlijk niet, waarschuwt Victor. “Als het ophoudt met Khalid & Sophie, dan is maar helemaal de vraag of die nog iets anders mag doen bij BNNVARA. Dus ik denk wat hij probeert te doen is vooral dat hij die baanzekerheid probeert te genereren door de vertolker te zijn van het BNNVARA-geluid.”

Hij vervolgt: “Het is natuurlijk een uitgesproken linkse omroep. Dat is ook waarom mensen lid worden van die omroep. Dat geluid willen ze ook horen. En Khalid Kasem is als oud-advocaat eigenlijk heel goed in staat om dat geluid te vertolken. Dat kan bijvoorbeeld in andere praatprogramma’s het geval zijn.”

Harde aanval

Dat zal de reden waarom hij aanschoof in Vandaag Inside, en eerder ook in De Oranjezomer, aldus Victor. “Hij kan dat geluid vertolken. En daarmee heeft hij feitelijk de rol die Marcel van Dam bijvoorbeeld in het verleden had bij de VARA. Het was niet alleen de voorzitter, het was ook iemand die dat geluid liet horen in andere programma’s en in columns.”

Khalid kwam in VI met een vrij harde aanval op Caroline van der Plas. Zijn toekomst na Khalid & Sophie, als hij wél op televisie mag blijven? “Dan kan hij bijvoorbeeld een documentairereeks maken over bepaalde linkse onderwerpen, linkse thema’s die aan de kaak worden gesteld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Khalid Kasem over drie jaar nog een tv-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen