Marco Borsato vervolgd voor ontucht met minderjarige: ‘Eindelijk!’

Marco Borsato en al zijn bekende collega’s leken al voor te sorteren op een comeback, maar niets is minder waar. Het hoge woord is eruit: het OM gaat hem vervolgen voor ontucht.

Marco Borsato © William Rutten

Het hangt al bijna twee jaar als een zwaard van Damocles boven het hoofd van Marco Borsato: gaat het OM hem vervolgen of niet? De officier van justitie vindt dat er genoeg bewijs is dat hij een destijds 15-jarig meisje onzedelijk heeft betast. “Dit wordt ten laste gelegd als ontucht met een minderjarige”, luidt de persverklaring.

Borsato-tapes

Voor Marco zal dit ongetwijfeld als een harde klap aankomen. Hij leek al voorzichtig richting een comeback te bewegen en steeds meer collega’s riepen dat hij zo snel mogelijk weer op het podium moet. Connie Witteman begon zelfs al te kwaken dat er herstelbetalingen moeten komen. Dat zit er voorlopig niet in.

John van den Heuvel voorspelde al geruime tijd geleden dat Marco zou worden vervolgd, omdat hij de bewijsstukken heeft ingezien en die liegen er volgens hem niet om. De misdaadjournalist schrok zich ‘te pletter‘ van gemaakte geluidsopnames en het lijkt erop dat ook Yvonne Coldeweijer die heeft gehoord.

Yvonne reageert

Yvonne lijkt contact te hebben met het slachtoffer en is verheugd over deze vervolgingsbeslissing. “De vrouw waar het om gaat is de dochter van een toenmalige werknemer van Marco Borsato. Zij heeft aangifte gedaan en John van den Heuvel heeft dit gebracht in de Telegraaf op 14 december 2021”, legt ze uit.

Ze vervolgt op haar juicekanaal: “Ze stelt in haar aangifte dat gedurende een aantal jaren sprake is geweest van het plegen van ontuchtige handelingen. Bij aanranding gaat het dan om ongewenst aanraken van geslachtsdelen, billen en borsten. De politie heeft bewijsmateriaal in beslag genomen, dat de angifte kan ondersteunen.”

Vaderfiguur

Het is volgens Yvonne foute boel. “Marco zou zich als vaderfiguur henben opgesteld in het leven van het meisje. Hij heeft de aantijgingen altijd ontkend, maar het OM ziet nu toch aanleiding om hem te vervolgen.”

Ze besluit: “Na al dat lange wachten kan ik me voorstellen dat dit nieuws SHOCKING is voor veel mensen. Voor mij niet. Ik kan niet wachten tot het bewijs in de rechtbank zal worden geopenbaard.”

Heftig nieuws

De eerste reacties sijpelen binnen. “Heftig nieuws!”, zegt mediakenner Ron Vergouwen op X.

Ene meneer Johnny schrijft alle radiozenders aan en zegt: “Ik neem aan dat Marco Borsato vanaf nu NERGENS meer gedraaid wordt of ook maar een iets van een optreden kan doen?”

Zara: “Dus vijf jaar lang heeft hij een minderjarig meisje tussen de benen ‘gestreeld’. Maar Italiaans temperament hè.”

En Gudrun: “Ik ben hier even heel stil van. Ik denk een hele boel. Het stormt in mijn hoofd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het OM denkt voldoende bewijs te hebben tegen Marco Borsato. Wordt een comeback nu lastig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen